Nove okrepitve Chelseaja? Tudi Zidane je potreboval veliko časa, da se je navadil na Real Madrid

Chelsea je tudi letos močno okrepljen in tudi letos so Londončani slabo krenili v novo sezono. Se bodo okrepitve izkazale čez čas? Pochettino jih je primerjal kar z Zidanom.

Uredništvo
17. september 2023

Mauricio Pochettino je nekoč že deloval v Londonu, vodil je Tottenham. (Foto: Getty Images)

Chelsea je tudi v letošnjem poletju zapravil zelo vrtoglave vsote denarja, da je na Stamford Bridge pripeljal številne nove odmevne okrepitve, toda pravega učinka na zelenicah (še) ni. Londončani so letos zamenjali tudi trenerja, delo je dobil Argentinec Mauricio Pochettino. Njegova ekipa se je v zadnjem krogu podpisala pod nov poraz, na prvih štirih tekmah nove sezone je zmagala le enkrat.  

Danes se bo Chelsea pomeril proti Bournemouthu, tri točke bodo nujne. Trener Pochettino pravi, da naj bodo navijači potrpežljivi, saj je bila ekipa močno prevetrena in nove okrepitve še niso imele dovolj časa, da bi se privadile na novo okolje. Kot primer pa je navedel kar Zinedina Zidana in izpostavil, da je imel Zizou zelo zahtevno prvo sezono v Madridu – potem pa se mu je vendarle odprlo.  

“Poglejte, to je enako kot v primeru Zinedina Zidana. Bil je sijajen nogometaš, toda po prvih mesecih v Madridu so se mnogi navijači že spraševali, če so morda dobili mačka v žaklju. Po kakšnih osmih mesecih pa je začel odlično igrati in ostalo je zgodovina. Pa je bil takrat star že 26 ali 27 let!”

Zidane je bil pravzaprav tedaj star celo 29 let, toda to niti ne igra velike vloge pri izjavi. Bo Chelsea nocoj vknjižil drugo zmago v sezoni?

 

Standings provided by Sofascore