Novi trener Mure Vladimir Vermezović: Borba za vrh lestvice ni izključena!

Novi trener Mure Vladimir Vermezović ocenjuje, da bi se Mura lahko borila za vrh lestvice.

Uredništvo
6. september 2023

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Danes je Mura dobila novega trenerja. Po pričakovanjih je to postal 60-letni srbski trener Vladimir Vermezović, ki je na stadion Fazanerija prišel na željo in predlog novega tehničnega direktorja prekmurskega kluba Gregorja Balažića. Vermezović in Balažic sta pred leti namreč sodelovala pri beograjskem Partizanu

Predsednik Mure Robert Kuzmič je poudaril, da so se v klubu po tehtnem premisleku odločili za izkušenega trenerja. 

"Takoj, ko se je s klopi Mure poslovil Dejan Grabić, smo povedali, da si bomo vzeli čas za imenovanje novega trenerja, da bomo možnosti tehtno in preudarno pregledali. Na koncu smo se glede na situacijo in naše zmožnosti odločili za izkušenega trenerja Vladimirja Vermezovića, saj so naši pogledi na usmeritve in cilje kluba skupni. Lahko povem, da smo dobili karizmatičnega in delavnega trenerja, ki ima bogat življenjepis. Verjamem, da bo s svojimi izkušnjami pripomogel k temu, da se bo krivulja začela obračati nazvgor."

Novi trener Mure pa je poudaril, da bi njegovo novo moštvo lahko poseglo višje po lestvici.

"Po pogovoru s predsednikom, športnim direktorjem in tehničnim direktorjem, sem se videl v ambicioznih načrtih kluba, kjer ni izključena tudi borba za sam vrh. Seveda bo poudarek tudi na razvoju mladih nogometašev, prav tako je zelo pomemben rezultat. Vesel sem, da sem ponovno v črno-belem, saj ta barva predstavlja velik del mojega življenja. S strokovnim kadrom se bomo zavzemali za to, da ljubezen, ki jo kažejo ti čudoviti navijači, prenesemo v slačilnico. To bo prvi cilj."