Novica, ki bo v kaotični Split spet prinesla evforijo: Hajduk na pragu dogovora s trenerjem iz Serie A!

Nobena skrivnost ni, da se v mestih z obmorskim pridihom frekventno izmenjujeta evforija in depresija. Dalmatinska prestolnica, ko gre za nogomet, je sinonim za to. Po sezoni polni vzponov in padcev se obeta novica, ki bo spet povzročila evforijo.

Uredništvo
7. junij 2024

Ivan Jurić je prvi kandidat za trenersko klop Hajduka. (Foto: Getty Images)

Že nekaj časa splitski Hajduk išče novega kandidata, ki bo primeren za trenersko mesto enega od najbolj popularnih klubov s področja nekdanje skupne države. Najprej se je vzpostavilo novo vodstvo, nato je mesto športnega direktorja zasedel Nikola Kalinić, zdaj je na vrsti razreševanje trenerskega vprašanja.

Na Hrvaškem je odjeknila informacija, da naj bi bil Ivan Jurić najbližji temu, da zasede mesto prvega stratega Bilih. Dalmatinski portal, ki je praviloma zelo dobro obveščen o dogajanjih v Hajduku, poroča, da je dosedanji trener italijanskega Torina najbolj resna opcija za to delovno mesto.

Jurić bi v Split prišel kot prost trener, saj se mu s koncem meseca junija izteče pogodba pri klubu iz elitne Serie A. Zgodba naj bi bila na močnih temeljih, trenutno pa naj bi že potekala sestankovanja in pogajanja med Jurićem in Hajdukom.

Prva izbira novega športnrga direktorja kluba Kalinića naj bi bil eminentni Portugalec Paulo Sousa, a ta ima nekaj ponudb iz najboljših petih lig. Resen kandidat je tudi Marek Papszun, ki je na Poljskem navdušil na klopi Rakowa, s katerim je osvojil državno prvenstvo.

Jurić naj bi bil najbolj resna opcija, doslej pa je izkušeni Hrvat vodil Mantovo, Crotone, Genoo, Verono in Torino.