Novinarji so šli direktno nad francoskega selektorja Didierja Deschampsa: 'Odstop? Spoštujte me! Tega vprašanja ne bi smeli postaviti!'

Didier Deschamps pravi, da je miren glede svoje prihodnosti na klopi Francije, a ko je dobil vprašanje na to temo, je pokazal znake nervoze.

Uredništvo
10. julij 2024

(Foto: UEFA)

Na novinarski konferenci po izpadu Francije z evropskega prvenstva je francoski selektor Didier Deschamps seveda dobil tudi neprijetno vprašanje? Bo prevzel odgovornost in se po 12 letih vodenja reprezentance poslovil? Morda. Toda Deschamps je bil v svojem odgovoru oster.

"To vprašanje zastavite predsedniku nogometne zveze. Pravkar sem izgubil polfinale evropskega prvenstva. Mar mislite, da sem pripravljen odgovarjati že zdaj? Spoštujem vas, ampak tudi vi poizkusite spoštovati mene in tiste, ki nismo odgovornost," je dejal Deschamps. 

"Odgovarjam na vaša vprašanja, ampak na tega pa ne bom odgovoril. Dobro poznate situacijo in tudi mnenje predsednika nogometne zveze. Tega vprašanja sploh ne bi bilo treba zastaviti," je dodal nervozni Francoz. 

Didier Deschamps uživa zaupanje predsednika FFP Philippa Dialloja, pogodbo pa ima podpisano do leta 2026. Ne glede na to, da Francija ne bo prvak in da je igrala resnično neatraktiven nogomet, pa ne gre pričakovati, da bi se Deschamps lahko poslovil. 

Francoski selektor je pred reprezentanco kot trener vodil Marseille, Juventus in Monaco