Novo leto, ista tarča: West Ham bo znova skušal odkupiti odličnega branilca iz Ligue 1

Trener West Hama David Moyes očitno še ni obupal nad tarčo, ki jo je neuspešno lovil že lansko poletje.

Uredništvo
13. maj 2022, 8:20

Bo David Moyes letos vendarle uspel v svoji nameri, da moštvo okrepi z Aguerdom? (Foto: Getty Images)

West Ham se dogovarja za prestop Nayefa Aguerda. Maroški osrednji branilec je trenutno član francoskega Rennesa, nad njim pa se zelo navdušuje škotski strateg David Moyes, ki ga je skušal v Premier League pripeljati že lansko poletje. Toda klub iz Ligue 1 tedaj enega svojih najboljših posameznikov še ni bil pripravljen prodati. 
 
Tokrat je, kot kaže, vendarle drugače. Rennes je enega najboljših branilcev v Franciji pripravljen prodati za dobrih 20 milijonov evrov. Šestindvajsetletni reprezentant Maroka je ta hip ocenjen na približno 9 milijonov evrov, toda s svojimi trenutnimi delodajalci ima sklenjeno dolgo pogodbo, zato ima Rennes pri pogajanjih precej dobro izhodišče. 
 
Nayef Agueard je v tej sezoni na 38 nastopih dosegel 4 zadetke in 3 asistence, Davidu Moyesu pa je všeč predvsem zato, ker se najbolje znajde na levi strani osrčja obrambe. Po potrebi lahko zaigra tudi na levem boku. Rennes ga je leta 2020 od Dijona odkupil za 4 milijone evrov, pred tem pa je nastopal za maroški klub FUS Rabat.