Novost, ki je še ni bilo: Daniele Orsato bo na televiziji javno pojasnjeval svoje sodniške odločitve

Sodniki so marsikod po svetu medijsko povsem izolirani, v Italiji pa so se odločili za drugačen pristop, in sicer bo Daniele Orsato v nedeljo javno pojasnjeval svoje odločitve s sobotne tekme med Spezio in Parmo.

Uredništvo
27. februar 2021, 9:15

Foto: Getty Images

Sodniki so v svetu mnenj, komentarjev, kritik, analiz in vsega ostalega, kar sestavlja nogomet, osamljeni otoki, saj jim krovne zveze praviloma prepovedujejo javno nastopanje oziroma javno komentiranje svojih odločitev.

V Italiji so se še odločili za drugačen pristop, za katerega je najbolj zaslužen novi predsednik italijanske zveze sodnikov Alfredo Trentalange, ki je že pred izvolitvijo na funkcijo dejal, da nima težav z javnim nastopanjem sodnikov in da je pripravljen odpreti vrata, ki so doslej veljala za hermetično zaprta.

Trentalange je držal obljubo, zato bo s tega vidika nedeljsko popoldne na italijanski nacionalni televiziji RAI malodane zgodovinskega značaja, saj bo v oddaji Novantesimo Minuto gostoval znani italijanski sodnik Daniele Orsato, ki bo pojasnil nekatere odločitve s sobotne tekme Serie A med Spezio in Parmo, na kateri je sam delil pravico.
 
adplus-dvertising