Nuno Santo se vrača v trenerski posel, sedel je na klop, ki jo nekoč zasedal Matjaž Kek

Nuno Espirito Santo je osem mesecev po odhodu s klopi Tottenhama našel nov klub. Njegove kariere v velikih evropskih ligah je očitno vsaj za nekaj časa konec.

Uredništvo
4. julij 2022, 9:22

Nuno Espirito Santo (Foto: Getty Images)

Nuno Espirito Santo je morda usodno zaznamoval kariero enega najuspešnejših agentov na svetu Jorgeja Mendesa, saj je bil njegov prvi večji klient in igralec, ki je zastopnika Cristiana Ronalda, Joseja Mourinha in ostalih velikih imen svetovnega nogometa vpeljal v svet nogometnega prestiža.

Mendes se je nekdanjemu odličnemu vratarju znal oddolžiti, saj mu je na podlagi dobrih osebnih poznanstev z lastniki priskrbel delo na klopeh Valencie in Wolverhamptona, tudi Santo pa se je izkazal za precej uspešnega trenerja, kar ga je na koncu pripeljalo celo do klopi londonskega Tottenhama.

Tam je njegova trenerska zvezda hitro zašla, saj je po zgolj 17 tekmah moral zapustiti klub, po osmih mesecih brezdelja pa je novo zaposlitev našel v Savdski Arabiji, kjer je sklenil dveletno pogodbo z Al Ittihadom. Taistim Al Ittihadom, pri katerem se je en sam mesec na trenerskem stolčku zadržal aktualni selektor Slovenije Matjaž Kek.