O Rei je spregovoril: Trenutno je najboljši Ronaldo, največji vseh časov pa ...

Legendarni Pele je v intervjuju za YouTube kanal Pilhado spregovoril o tem, kateri je trenutno najboljši nogometaš sveta in kateri je najboljši v zgodovini tega športa.

Uredništvo
25. marec 2020, 10:22

Legendarni Pele ne dvomi o tem, kateri nogometaš je največji v zgodovini tega športa. (Foto: /)

Legendarni Brazilec Pele je imel v zadnjih mesecih kar nekaj zaskrbljujočih zdravstvenih težav, v zadnjem času pa se je k sreči njegovo zdravje popravilo, kar je dokazal tudi s tem, da je gostoval v intervjuju na YouTube kanalu Pilhado. Edini nogometaš, ki je trikrat osvojil naslov svetovnega prvaka, je spregovoril o tem, kateri nogometaš je trenutno najboljši na svetu.

"Danes je najboljši Cristiano Ronaldo. Mislim, da je najboljši, ker kaže najbolj konstantno formo, seveda pa ne moremo kar tako pozabiti na Lionela Messija. Vendar pa Messi ni pravi napadalec," 
je povedal Pele, in se nato dotaknil še vprašanja, kateri nogometaš je največji v zgodovini tega športa.

"Na to vprašanje je težko odgovoriti. Ne moremo pozabiti imen kot so Zico, Ronaldinho ali Ronaldo. Ali pa v Evropi Franz Beckenbauer in Johan Cruyff. Nisem kriv, a mislim, da je bil Pele boljši od vseh," je v svojem slogu odgovoril Pele, ki je – kar zagotovo niste spregledali – v svojem izboru malce pozabil na svojega večnega argentinskega rivala Diega Armanda Maradono …