Silvio Proto na San Siro ohranil mrežo nedotaknjeno

O tem je vedno sanjal

Vratar Anderlechta Silvio Proto je vedno sanjal, da bo nekoč blestel na San Siru, kjer domuje njegov priljubljeni klub. Sedaj mu je to uspelo, zato ne skriva veselja.

Anže Zajič
19. september 2012, 12:42

Foto: Getty Images

Anderlecht je v torek zvečer na San Siru prišel do točke proti velikanu AC Milanu, tudi če bi zmagal, glede na prikazano to zagotovo ne bi bilo nezasluženo. Svoj delež k neodločenemu rezultatu je prispeval tudi Silvio Proto, ki sicer ni imel dela na pretek, je pa nekajkrat vseeno dobro posredoval in ohranil mrežo nedotaknjeno. Proto po tekmi ni skrival navdušenja, tudi zaradi tega, ker je z odlično predstavo osrečil svojega očeta.

"Sem zelo vesel, še zlasti, ker imam italijanske korenine, ker se po mojih žilah pretaka italijanska kri. Mislim, da je bil torek eden najbolj srečnih dni v življenju mojega očeta. AC Milan je sicer že od nekdaj klub, ki je blizu mojega srca. Vsakič, ko sem ga gledal po televiziji, sem bil tudi žalosten, saj sem pač želel igrati zanj. Večkrat sem si rekel, da če bom kdaj lahko igral na San Siru, bom dal zares vse od sebe. Sedaj mi je uspelo, za mano je odlična tekma," je dejal 29-letnik, ki se je rodil v Belgiji, tam odraščal in doslej preživel tudi vso kariero, v kateri je igral tudi za La Louviere in Germinal Beerschot.
loading...