Ob jubileju ga je Zidane prikoval na klop, mladenič je reagiral v maniri največjih

Ponedeljkova večerna tekma v prestolnici Španije bi morala biti nekaj posebnega za mladeniča iz Brazilije, a na koncu temu ni bilo povsem tako. Kljub oteževalnim okoliščinam je napadalec reagiral v slogu največjih, ob jubileju je za nameček še rešil svoje moštvo.

Uredništvo
3. marec 2021, 11:11

Vinicius Junior je odigral 100. tekmo za madridski Real. (Foto: Getty Images)

Vinicius Junior je imel vso pravico pričakovati ustrezno darilo s strani trenerja madridskega Reala, a na tekmi proti Real Sociedadu ni bilo povsem tako. Zinedine Zidane ga na začudenje številnih, ob jubileju ni uvrstil v udarno postavo, s čimer bi na najlepši način zaznamoval 100. tekmo za Real.

Prednost pred njim je dobil Isco, a napadalna vrsta ni delovala najbolje, zato je strateg Kraljevega kluba po uri igre v ogenj poslal Brazilca. Vinicius je odgovoril z zadetkom za izenačenje, s tem je Real rešil pred porazom v La Ligi.

Odločitev, da Viniciusa ni bilo v prvi postavi, je še toliko bolj čudna, ker je pred tem od prve minute zaigral na treh zaporednih tekmah. Tudi morebitni izgovor, da so ga pri Realu želeli odpočiti, ni najboljša izbira, ker ima moštvo do derbija z Atleticom cel teden časa za pripravo.

"Jezi nas, da nismo slavili, saj smo pred tem zmagali na petih tekmah, tik pred derbijem pa nam ni uspelo. Ponosen sem, da sem odigral 100. tekmo v dresu Reala, pred tekmo sem o tem govoril z družino. Vse sem dal za dres, ki ga imamo v si zelo radi," je po tekmi dejal Vinicius.

 
adplus-dvertising