Obetalo se jim je 300 milijonov evrov, zdaj pa so igralci kar sami predlagali nižje plače

Angleški drugoligaš Leeds United je v letošnji sezoni drvel najbogatejši ligi sveta naproti, v novi realnosti pa so se igralci tega kluba hitro znali odzvati na spremembe.

Uredništvo
26. marec 2020, 1:22

Foto: Uradni facebook profil kluba

Leeds United bi lahko v primeru, da bi vodstvo angleške nogometne zveze razveljavilo letošnjo sezono, ostal vsaj brez 300 milijonov evrov, kolikor je po grobih ocenah najmanj vredna uvrstitev v elitno Premier League. Leeds pod vodstvom kultnega Argentinca Marcela Bielse vodi v drugi angleški ligi in je glavni favorit za napredovanje v elito,  kriza s koronavirusom pa je cel nogometni svet premaknila v novo realnost, katere del je sicer eden bolj priljubljenih klubov na Otoku.

Medtem, ko marsikje pogajanja med igralci in vodstvi kluba za znižanje plač ne potekajo brez težav, so v Leedsu igralci in strokovni štab kar sami vodstvu kluba sporočili, naj jim zniža plače.

"Igralci so pokazali neverjeten čut za enotnost. Marcelu Bielsi, njegovim sodelavcem in igralcem velika hvala, ker so klub postavili na prvo mesto," je povedal direktor kluba Victor Orta.
loading...