Oblakov šef podpira prizadevanja Aleksandra Čeferina ter nasprotuje Barceloni in Realu

Miguel Angel Gil Marin, ki vodi Atletico Madrid, je prepričan, da je ideja o ustanovitvi evropske superlige škodljiva.

Uredništvo
15. februar 2024

Miguel Angel Gil Marin (Foto: //)

Izvršni direktor Atletica iz Madrida Miguel Angel Gil Marin ostaja pri stališču, da je predlog evropske superlige škodljiv za evropski nogomet. Atletico Madrid se tako še naprej noče pridružiti iniciativi Barcelone in Reala iz Madrida ter ostaja "na bregu" Evropske nogometne zveze (UEFA) in njenega predsednika Aleksandra Čeferina

"Zaprte lige, ki igranje v njih zagotavljajo le nekaterim, bi uničile piramido, na kateri temeljijo sanje tisoči fantov in deklet. Le tisti igralci, ki so v velikih klubih, bi imeli privilegij biti med elito, tradicija športnega kriterija pa bi bila uničena. Zaščititi je treba ravnotežje in evolucijo piramide amaterskega in profesionalnega nogometa, to je del naše kulture in tradicije. V nasprotju z zagovorniki superlige, UEFA išče ravnotežje med majhnimi, srednjimi in velikimi državami, med velikimi in majhnimi klubi," je prepričan Gil Marin. 

Gil Marin je poudaril še, da ima UEFA pod svojim okriljem kar tri ravni evropskih pokalov (liga prvakov, liga Europa in konferenčna liga), s čimer daje možnost večjemu številu klubov za sodelovanje, pri čemer zasleduje pomemben kriterij "športnega merila".