Obleganje Leicester Cityja se pričenja: Tielemans odhaja kot prost igralec, tudi Maddison bo odšel

Lisice imajo na papirju zelo močno zasedbo. Takšno, ki nima v Championshipu kaj iskati. Posledično bodo zvezdniki ekipe to poletje iskali nove delodajalce v prvih ligah. Takšnih je kar nekaj.

Uredništvo
1. junij 2023

Pravljične dobe Leicestra v Premier League je konec. Obeta se velika razprodaja igralskega kadra. (Foto: Getty Images)

Leicester City je v sezoni 2016/17 postal angleški prvak, letos pa so lisice celo izpadle v Championship. To pa zdaj pomeni, da bo razpadla tudi njihova ekipa. V tej se skriva veliko zanimivih posameznikov, ki so bili tudi že dlje časa na radarju večjih evropskih klubov in nekaterim bodo ob koncu tekočega meseca pogodbe že potekle. Predvsem bo Leicester bolelo dejstvo, da določeni veljajo za precej vredne nogometaše.  

V prvi vrsti ciljamo na vezista Yourija Tielemansa, ki je ocenjen na 30 milijonov evrov tržne vrednosti in je zadnja leta veljal za najbolj obleganega nogometaša pri Leicestru. Zdaj je že jasno, da bo kot prost igralec okrepil nove delodajalce, zanj se potegujejo praktično vsi največji klubi v elitni Premier League. Osrednji branilec Caglar Söyüncü je ocenjen na 15 milijonov evrov, zanj se že poteguje Atletico Madrid.  

Tudi vezist Daniel Amartey je ocenjen na 15 milijonov evrov tržne vrednosti in bo klub lahko kmalu zapustil kot prost nogometaš. Pogodbe se bodo sicer iztekle tudi Ryanu Bertrandu, Johnnyju Evansu, Nampalysu Mendyju in Hamzi Choudhuryju. Potem pa pridejo na vrsto še igralci, ki bodo vstopil v zadnje leto pogodb in Leicester zanje ne bo mogel zahtevati zajetnih odškodnin. Poznalo se bo pri Maddisonu.  

Odlični angleški napadalni vezist bi sicer na tržnici prestopov prav gotovo presegel ceno 60 milijonov, če bi imel podpisano dolgoročno pogodbo. Trenutno je ocenjen na 55 milijonov, zanj pa se zanima Arsenal. Wilfred Ndidi bo bržkone odšel že to poletje, saj je v podobni situaciji kot Maddison, se pa sicer pričakuje, da bodo v klubu ostali vsaj Jamie Vardy, Luke Thomas, Marc Albrighton in Jannik Vestergaard.  

Zanimivo bo pospremiti primer 26-letnega napadalca Kelechija Iheanacha. Pogodbeno je na Leicester sicer vezan do poletja leta 2024 in trenutno je ocenjen na 17 milijonov evrov tržne vrednosti. Toda v aktualni sezoni mu ni šlo najbolje od nog (8 golov). Leicester si nanj verjetno želi računati tudi v drugoligaški konkurenci, igralca pa vleče drugam – toda zanj ne vlada veliko interesa. Vsaj ne po omenjeni ceni.