Obramba Olimpije je postala zelo resen problem: Nobena ekipa v prvi slovenski ligi ni prejela več zadetkov!

Nogometaši Olimpije so že tretjič v letošnji sezoni na tekmi slovenskega prvenstva prejeli štiri zadetke.

Uredništvo
23. september 2023

Marcel Ratnik (Foto: pigac.si)

Dokler je Olimpija pretežno zmagovala in zasedala mesta pri vrhu lestvice, je veliko število prejetih zadetkov bolj sitnost, ki jo je moč relativizirati na tisoč in en način. Po današnji predstavi proti Bravu se bo to spremenilo, saj zdaj ni več nikakršnega dvoma o tem, da je obramba zmajev rak rana moštva, zaradi katere aktualni prvaki trpijo vse večjo škodo in izgubljajo dragocene točke.

Olimpija je na osmih prvenstvenih tekmah letošnje sezone prejela neverjetnih 17 zadetkov oziroma več kot dva na tekmo. Svojo mrežo je uspela ohraniti nedotaknjeno le ob zmagi s 5:0 proti Rogaški, še bolj šokanten pa je podatek, da je že tretjič na osmih tekmah prejela kar štiri zadetke – pred Bravom se ji je to zgodilo še doma proti Celju (2:4) in ob zmagi v Kidričevem s 5:4.

Olimpija trenutno na lestvici zaseda drugo mesto, prva pa je v teh diametralno nasprotnih kategorijah – zabila je največ golov med vsemi (22) in jih tudi največ prejela (17). Za primerjavo – vodilni Celjani so do danes prejeli vsega šest zadetkov, Maribor jih je prejel osem, boljšo obrambo od Olimpija pa ima celo Aluminij, ki je prejel 15 zadetkov – od tega tretjino prav proti Olimpiji.

To je statistika, ki prižiga alarme, kaže pa tudi velik razkorak glede na prejšnjo sezono, v  kateri je Olimpija na 36 tekmah skupaj prejela 39 zadetkov oziroma 1.08 zadetka na tekmo. Trenutno je njeno povprečje kar dvakrat slabše, saj trenutno prejema kar 2.15 zadetka  na tekmo.