Obtoževanje brez podlage: Znan je razlog, zakaj je romunski sodnik Erlinga Haalanda zaprosil za avtogram

Romunski sodnik Octavian Sovre je bil deležen številnih pikrih kritik, ker je po koncu tekme na Etihadu zvezdnika Dortmunda Erlinga Brauta Haalanda zaprosil za avtogram. Zdaj je znano, kaj je bil povod.

Uredništvo
8. april 2021, 11:56

Foto: /

Po koncu tekme četrtfinalne tekme lige prvakov med Manchester Cityjem in Dortmundom se je ob odhajanju igralcev z igrišča zgodilo nekaj nadvse nenavadnega. Član romunske sodniške ekipe Octavian Sovre je zvezdnika Dortmunda Erlinga Brauta Haalanda zaprosil, če mu lahko podpiše oba kartona, kar je mladi Norvežan seveda tudi prijateljsko storil. Dogodek so ujele televizijske kamere, takoj zatem pa se je na Sovreja usul plaz kritik, češ da je njegov lov za avtogrami nogometnih zvezd otročji ter predvsem povsem neprimeren funkciji, ki jo je opravljal na tekmi.

Novinarji so vprašanje o primernosti sodnikovih prošenj za avtogram naslovili tudi na trenerja Manchester Cityja Pepa Guardiolo, ki pa Romuna ni želel obsojati v naprej.

"Tega nisem videl, so mi pa povedali. Morda je njegov oboževalec, zakaj pa ne? Morda ga je zaprosil za svojo hčer ali sina, kdo bi vedel …"
je mirno odgovoril Guardiola.

In imel s tem, da ni Sovreja obsojal v naprej, povsem prav. Romunska nogometna zveza je na svojih uradnih kanalih Sovreju stopila v bran in pojasnila, kaj je bil povod za to, da je Haalanda po tekmi zaprosil za dva podpisa.

Zgodba ima ganljivo ozadje, in sicer je Sovre, ki je poznan tudi kot velik humanitarec, Haalanda zaprosil za avtogram za to, da bi oba kartona prodal na avkciji ter iztržen znesek podaril organizaciji, ki pomaga otrokom z avtizmom.
 
adplus-dvertising