Obubožana Valencia bo prodala svojega najbolj dragocenega igralca: Dogovor za prestop je že sklenjen

Valencia bo v novo sezono krenila brez svojega trenutno najbolj dragocenega člana moštva Goncala Guedesa.

Uredništvo
8. avgust 2022, 10:24

Goncalo Guedes (Foto: /)

Valencia je klub, ki je glede na standarde preteklosti dandanes malodane na beraški palici, saj si ne more privoščiti niti ene nove okrepitve, dokler ne uspe ustvariti zaslužka s prodajami igralci, ki so trenutno v njenem kadru. Tako so na 'stand-byu' prihodi igralcev kot sta Matteo Politano in Arthur Melo, kot vse kaže pa bo v tem tednu Valencia naposled uspela skleniti dva prestopa, s katerimi bo dobila prepotrebno finančno injekcijo.

Trener Valencie Gennaro Gattuso je potrdil, da klub zapušča najdražji igralec v zgodovini kluba Goncalo Guedes, ki bo kariero nadaljeval v angleškem Wolverhamptonu. Dogovor med kluboma je že sklenjen, Valencia pa naj bi s prodajo portugalskega reprezentanta zaslužila približno 32 milijonov evrov.

Guedes je bil na Otoku precej zaželen, saj sta po njem povpraševala tudi Newcastle United in Arsenal, na koncu pa je kot kaže izbral klub, ki velja za nekakšno portugalsko postojanko, saj pri njem igrajo številni nogometaši iz te države.

Guedes je v minuli sezoni na 36 nastopih v La Ligi dosegel 11 zadetkov in dodal še šest asistenc.

Poleg Guedesa naj bi klub zapustil tudi urugvajski napadalec Maxi Gomez, ki je blizu odhodu v vrste turškega Fenerbahčeja.