Očitki po včerajšnji počasni reakciji organizatorja in UEFA: Zakaj traja tako dolgo, da posreduje zdravniška služba in zakaj morajo igralci nositi nosila?

Dominik Szoboszlai, ki je med prvimi posredoval pri nezavestnem Barnabasu Vargi, se sprašuje, zakaj je trajalo tako dolgo, da so posredovali zdravniki?

Uredništvo
24. junij 2024

(Foto: Getty Images)

Končalo se je kar dobro, izgledalo je namreč precej slabše. Barnabas Varga si je polomil obrazne kosti, moral bo na operacijo, zanj je evropskega prvenstva v vsakem primeru konec, verjetno pa bo izven igrišč preživel kar nekaj časa. Napadalec Ferencvarosa je imel srečo v grozni nesreči, spoznal pa je tudi, kako dobre prijatelje ima v svojih soigralcih, ki so hitro in prisebno reagirali.

Reakcija kapetana Dominika Szoboszlaia je bila posebej čustvena. Kapetan je mahal, gestikuliral zdravniški službi in konec koncev organizatorju, naj takoj posreduje, ko je Varga nezavesten ležal na tleh. Resnici na ljubo je vse skupaj trajalo dolgo. Predolgo!

"Bil sem eden prvih pri njem. Šokiran sem bil. Skušal sem ga obrniti na bok, kar je najbolje, kar lahko človek naredi v takšnem primeru. Sploh ni mogel zadihati," je dejal Szoboszlai. 

Je pa bil nogometaš Liverpoola nezadovoljen z reakcijo zdravniške službe.

"Ne vem, kaj se je dogajalo, mar zaradi protokola zdravniška služba v takšnih situacijah ne sme na igrišče? Niso bili dovolj hitri! Hitro smo vsi videli, da je stvar resna. Vsi smo tekli. Nekaj je treba spremeniti. Vsaka sekunda šteje!"

Posebej neobičajen je bil prizor, ko so reševalci nosili nosila. Szoboszlai je videl, da traja neverjetno dolgo, zato je tekel in pomagal nositi nosila!