Odegaard je odličen vezist, agent pač ne: Haalanda nisem uspel prepričati v prestop k Arsenalu

Danski reprezentančni vezist je, na pol v šali, skušal svojega prijatelja prepričati, da bi kariero nadaljeval pri londonskem Arsenalu. Erling Haaland je na koncu okrepil Manchester City.

Uredništvo
5. avgust 2022, 6:06

Martin Odegaard je pri 23-ih letih starosti tudi že kapetan norveške izbrane vrste. (Foto: Getty Images)

Erling Haaland je to poletje iz dortmundske Borussie prestopil k Manchester Cityju, aktualni angleški prvaki so zanj odšteli približno 75 milijonov evrov odškodnine. Njegov reprezentančni soigralec Martin Ødegaard je nedavno izjavil, da je skušal enega najbolj zaželenih nogometašev na svetu prepričati v poletni prestop k Arsenalu, toda v tem pogledu seveda ni imel niti najmanjših možnosti. 
 
“Naši zvesti navijači so mi, do prestopa, vso poletje pošiljali slike, kjer so s fotomontažo Haalanda prikazovali v moji družbi in v dresu Arsenala. Jaz sem Erlingu potem te slike tudi celo poletje pošiljal naprej, toda na žalost to ni pomagalo, da bi ga pripeljal v London. Na ta sporočila mi je vselej odgovarjal le z nasmeškom," je povedal 23-letni Ødegaard.
 
Martin Ødegaard je nase opozoril v najstniških letih, ko je prestopil v veliki Real Madrid. Uradno je član Arsenala postal lansko poletje in se izkazal za zelo veliko okrepitev. Odslej bo pri londonskih topničarjih opravljal tudi vlogo kapetana ekipe. Za norveško reprezentanco je Ødegaard debitiral že pri vsega petnajstih letih starosti.