Odgovornost bo njegova: Veljaki v Bayernu niso navdušeni nad Kompanyjem, Eberl pa v njem vidi nekaj posebnega

Športni direktor Bayerna bo izpadel kot vizionar ali pa kot naivnež. Bavarci so blizu dogovora s trenerjem, ki Burnleyja ni uspel zadržati v Premier League.

Uredništvo
25. maj 2024

Je Vincent Kompany prava rešitev za trenersko klop Bayerna? (Foto: Getty Images)

Bayern München je v iskanju novega trenerja in vse bolj se zdi, da bo delo dobil Vincent Kompany. Belgijec je v zgodnji fazi trenerske kariere. Dve leti je vodil belgijski Anderlecht, leta 2022 pa je prevzel Burnley in ga uspel v prejšnji sezoni popeljati med angleško elito. Letos mu ekipe ni uspelo zadržati v Premier League, vrača se v Championship.

Burnley je med drugoligaško konkurenco igral zelo atraktivno in moderno zvrst nogometa, na najvišjem nivoju pa je bilo to precej težje.

Ekipa je v sezoni 2023/24 vknjižila pet zmag, devet remijev in kar 24 porazov. Kljub temu je 38-letni trener očitno pokazal dovolj, da se je znašel na radarju Maxa Eberla, ki pri Bayernu opravlja funkcijo športnega direktorja in navija za prihod Kompanyja.

Poročila iz Nemčije sicer trdijo, da Eberl pri tem nima veliko podpore v pisarnah Bayerna, kjer naj bi bili precej bolj dovzetni do povratka Hansija Flicka, ki je Bayern v preteklosti že uspešno vodil, trenutno pa je blizu tega, da prevzame vajeti pri Barceloni. Eberl je zavzel stališče, da se v Kompanyju skriva nadarjen trener, ki ima 'nekaj posebnega'.

Pogovori so že v naprednih fazah. Kompany je menda takoj pristal na to, da bi prevzel Bayern, Nemci se bodo morali dogovoriti še z Burnleyjem. V igri je kompenzacija v višini med 10 in 15 milijonov evrov in pričakuje se, da bo zadeva kmalu realizirana.

Se bo Eberlov občutek izkazal za vizionarskega? Kompany bo pod velikim pritiskom, da takoj dostavi nov naslov prvaka Bundeslige.