Odhod je zdaj potrdil še Xavi, od navijačev Barcelone se poslavlja s čustvenim zapisom

V nedeljo se bo končala era Xavija Hernandeza na klopi Barcelone, odšel bo po 142 tekmah na klopi kluba, kjer je vrsto let blestel tudi kot nogometaš.

Uredništvo
24. maj 2024

Xavi Hernandez (Foto: Getty Images)

Danes je postalo uradno, da bo Xavi Hernandez zapustil trenersko klop Barcelone, ki jo je vodil dve leti in pol. V svojem mandatu je enkrat osvojil špansko La Ligo in superpokal, v nedeljo pa bo ekipo vodil še zadnjič, ko se bo Barcelona v gosteh pomerila proti Sevilli. Klub je novico potrdil, Xavi pa se je od navijačev tudi že poslovil v obliki zapisa. 

"Dragi prijatelji, v nedeljo se konča moja epizoda na trenerski klopi Barcelone. Nikoli se ni lahko posloviti od ljubezni svojega življenja, toda odhajam ponosen in počaščen, da sem lahko dve leti in pol vodil našo ekipo, ki mi je bila kot druga družina. Vsem navijačem bi se rad zahvalil za podporo in ljubezen, ki so mi jo izkazali. Stali ste mi ob strani enako kot pred leti, ko sem bil še nogometaš. Še naprej bom navijal za Barcelono in spremljal dogajanje, klubu bom vedno na volljo."

Xavi je sicer že pred časom sporočil, da se namerava poleti posloviti, potem pa si je premislil in tudi to je tedaj klub uradno potrdil.

Na koncu pa je prišlo do novega zasuka in 44-letnik bo v nedeljo ostal brez zaposlitve. Predvidoma ga bo zdaj nasledil nemški strateg Hansi Flick, ki je doslej vodil Bayern in reprezentanco Nemčije, od selektorske klopi se je poslovil septembra lani.

Xavi Hernandez pa je pred Barcelono vodil še katarski Al Sadd, sicer pa velja za perspektivnega trenerja, ki ga bomo gotovo še videli.