Odkar igra za Ajax, Jordan Henderson spet zanima selektorja: Gareth Southgate je bil na tribunah Amsterdam Arene

Selektor Anglije je s tribun podpiral Jordana Hendersona na njegovem debiju pri Ajaxu. Mar to pomeni, da bo nanj računal tudi za evropsko prvenstvo v Nemčiji?

Uredništvo
4. februar 2024

Henderson uživa veliko zaupanja s strani selektorja Garetha Southgata. (Foto: Getty Images)

Ajax iz Amsterdama je sinoči odigral veliki derbi proti PSV-ju, tekma se je končala z remijem ob rezultatu 1:1. Za ekipo iz nizozemske prestolnice je debitiral angleški reprezentant Jordan Henderson, ki se je januarja v Ajax preselil iz Savdske Arabije, kjer je slabo polovico leta preživel pri Al Etiffaqu. Izkušeni vezist je tekmo začel od prve minute, na tribunah pa ga je spremljal tudi Gareth Southgate.

Selektor Anglije že razmišlja o zasedbi, ki jo bo poleti odpeljal na EURO v Nemčijo, Henderson pa je eden od njegovih najljubših igralcev.

Angleška nogometna javnost sicer ni pretirano navdušena nad tem, da Southgate še vedno precej računa na nekdanjega člana Liverpoola, ki bo junija praznoval 34. rojstni dan, toda bilo bi presenečenje, če se na letalu za Nemčijo letos poleti ne bo znašel tudi Jordan Henderson.

Za Anglijo je doslej zbral 81 nastopov in prispeval tri gole. V ekipi vlada velika konkurenca v zvezni vrsti in tudi zato je določen del angleških ljubiteljev nogometa prepričan, da si Henderson ne zasluži mesta za veliki turnir. Dejstvo pa je, da Henderson velja za odličnega vodjo in pomembnega člana slačilnice, ki s seboj prinaša tudi zelo veliko izkušenj iz klubskega in reprezentančnega nivoja.

Ajax je zelo slabo krenil v aktualno sezono, malo pred prihodom Hendersona pa je vendarle našel pravo pot in ta hip zaseda 5. mesto.