Odlična novica za Arsenal: Nova pogodba z Aubameyangom je podpisana!

Navijači Arsenala so dočakali novico, ki so jo nestropno pričakovali več mesecev. Prvi zvezdnik moštva Pierre-Emerick Aubameyang je zavrnil vse ponudbe in sklenil novo dolgoročno pogodbo.

Uredništvo
15. september 2020, 5:28

Foto: /

Še nekaj mesecev pred koncem prejšnje sezone je bila bojazen, da bi prvi zvezdnik Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang zapustil klub, upravičeno velika. Aubameyangu soigralci v zadnjih letih pogosto niso znali slediti, zato so bile vse glasnejše govorice, da 31-letni Gabonec ne bo podaljšal pogodbe in da bo poleti zapustil klub. Veliko je bilo govora o zanimanju Barcelone in Interja, v zadnjem času pa se je klima okoli kluba precej spremenila, na kar sta v največji meri vplivali zmagi v FA pokalu in v Community Shieldu, angleški verziji državnega superpokala.

Arsenal je vmes okrepil svoje vrste, španski trener Mikel Arteta je uspel stabilizirati pregovorno labilno moštvo, smetana na torti pa je sklenitev nove dolgoročne pogodbe z Aubameyangom, ki je nakazal na to, da želi najboljša preostala leta svoje kariere preživeti v Londonu."Sklenitev nove pogodbe nikoli ni bila pod vprašajem. Zahvaljujoč navijačem, soigralcem, družini in vsem ljudem v tem klubu se tukaj počutim doma. Verjamem v Arsenal. Skupaj nam lahko uspejo velike stvari. Dogaja se nekaj zelo zanimivega in občutek imam, da najboljše še prihaja," je povedal Aubameyang.

Aubameyang je pogodbo z Arsenalom podaljšal do leta 2023.