Odlična novica za zagon 1. SNL: Vsi testi na COVID-19 negativni

V Ljubljani in Mariboru so včeraj potekala testiranja med igralci in ostalimi člani prvoligaških klubov in sodniki, iz vodstva Nogometne zveze Slovenije pa so danes sporočili, da so bili vsi testi negativni.

Uredništvo
4. junij 2020, 3:41

Foto: pigac.si

V sredo so na pobudo Nogometne zveze Slovenije (NZS) v Ljubljani in Mariboru potekala testiranja na COVID-19,  testirani pa so bili vsi igralci in člani klubskih osebij prvoligašev ter sodniki. Iz vodstva NZS so sporočili razveseljujočo novico, da so bili vsi testi negativni, kar pomeni, da se sezona v prvi slovenski ligi lahko nadaljuje brez zapletov.

"Nogometna zveza Slovenije je v skrbi za zdravje in varnost nogometašev in ostalih deležnikov nogometnih tekem kljub končani epidemiji v Sloveniji izvedla testiranje prvoligašev in sodnikov na prisotnost COVID-19. Novi testiranj do konca prvenstva ni predvidenih, so pa možna, v kolikor bi se epidemiološka slika v Sloveniji spremenila. V kolikor bi se v času prvenstva pojavil sum na okužbo s COVID-19, bodo odgovorne klubske službe sprejele potrebne dodatne ukrepe za ugotovitev in morebitno zajezitev okužbe,"
so sporočili iz NZS.

Prve tekma slovenskega državnega prvenstva bo na sporedu že v petek, ko se bosta pomerili dve ekipi z zgornjega dela lestvice, Aluminij in Mura.

loading...