Odločilnih 24 ur: Benjamin Šeško bo danes prelomil, odloča se med razvojem v Leipzigu in življenjsko priložnostjo v Premier League

Benjamin Šeško bo, kot smo izvedeli, v roku 24 ur sprejel odločitev o nadaljevanju svoje kariere.

Miran Zore
11. junij 2024

(Foto: Getty Images)

Zadnji tedni so bili za Benjamina Šeška, njegove najbližje in tudi njegovega agenta, izjemno intenzivni in naporni. Govorice o poletnem prestopu so se pojavljale vsakodnevno, predvsem tiste, ki so ga povezovale s prestopom v angleško Premier League, kjer po naših informacijah vsaj trije klubi želijo plačati igralčevo odkupno kalvzulo (65 milijonov evrov).

Benjamin Šeško je z zanimanjem klubom seznanjen, predstavljeni so mu bili vsi projekti, tako da je zdaj pred dilemo. Ostati v Leipzigu in nadaljevati razvoj pod vodstvom trenerja Marca Roseja, ali pa slediti življenjski priložnosti in oditi v enega od velikanov v najmočnejši ligi na svetu?

Šeškova karierna pot je doslej potekala precej razvojno, preko Domžal, Salzburga in Leipziga, tako da v Leipzigu, zavedajoč se dejstva, da Šeško v svoji karieri doslej ni iskal bližnjic in je zasledoval športne cilje, upravičeno gojijo optimizem. 

Seveda pa to pomeni, da bo moral nemški klub igralcu ponuditi precej boljšo pogodbo in izpolniti še nekatere druge zahteve, če bo želel izriniti precej bogatejšo in zvezdniško konkurenco iz angleške Premier League. 

Zadnjo besedo pa bo seveda imel napadalec, ki se z reprezentančnimi soigralci danes odpravlja v Nemčijo. Če se ne bo zgodilo kaj nepričakovanega, bi že do večera oziroma do jutri Šeško lahko sporočil svojo odločitev! Že v osnovi je "Šeškov tabor" želel vprašanje prihodnosti razrešiti do prve tekme Slovenije ne Euru 2024 in kot vse kaže se bo to tudi zgodilo!