Odmeven prvoligaški prestop: Matic Vrbanec odhaja v Celje!

Celjani so danes potrdili prihod dolgoletnega vezista Aluminija Matica Vrbanca, ki je po izteku pogodbe z Aluminijem našel nov izziv. Pogodbo je podpisal do leta 2023.

Uredništvo
30. junij 2020, 1:01

Foto: uradna spletna stran kluba

Prestopi izstopajočih slovenskih nogometašev iz enega slovenskega kluba v drugega so redki, sploh če gre za prestope, ki se zgodijo mimo Maribora in Olimpije. Danes je za izjemo poskrbel dosedanji kapetan Aluminija Matic Vrbanec, ki je po devetih letih igranja v Kidričevem zapustil klub in se kot prost igralec preselil v Celje. S svojim novim klubom je 23-letni vezist podpisal triletno pogodbo.

"Za mano je v Kidričevem eno lepših obdobij v moji dosedanji karieri. V tem času sem preko mladinske ekipe in 2. slovenske nogometne lige napredoval vse do kapetana ekipe v prvi slovenski ligi. Tukaj sem si nabral veliko izkušenj in spoznal veliko prijateljev. Zato se bi na koncu moje poti v Kidričevem rad zahvalil vsem soigralcem brez katerih mi korak naprej nebi uspel. Zahvala gre prav tako strokovnemu štabu in zdravstvenemu osebju. Posebna zahvala pa gre tudi bivšemu predsedniku g. Jevšovarju, ki mi je izkazal zaupanje na prehodu iz mladinskega v članski nogomet. Za konec bi Nogometnemu klubu Aluminij zaželel srečo v nadaljevanju prvenstva in veliko uspehov v prihodnje," je ob slovesu od Aluminija povedal Vrbanec.

Vrbanec je skupaj v majici Aluminija odigral kar 185 tekem, na svoj račun pa je vpisal tudi 21 zadetkov. V letošnji sezoni je do izbruha pandemije kazal zelo dobro formo, saj je v slovenskem državnem prvenstvu na svoj račun vpisal pet zadetkov in devet asistenc.