Odmevna okrepitev v Mariboru: Vrnil se je Jan Mlakar!

Maribor je v poznih petkovih urah potrdil povratek, ki se je kuhal dalj časa. Drugič v svoji karieri bo vijoličasto majico nase nadel mladi napadalec Jan Mlakar.

Uredništvo
15. avgust 2020, 7:06

Foto: nkmaribor.com

V Mariboru so v petek pozno zvečer potrdili že šestega novinca pred pričetkom nove sezone. Po Janu Repasu, Ažbetu Jugu, Iliji Martinoviću in povratnikih s posoje Martinu Kramariču in Aljoši Matku se je v Maribor vrnil še mladi napadalec Jan Mlakar, ki se je v zadnjih letih na lastni koži lahko prepričal, kako neizprosno in zahtevno je življenje nogometnega profesionalca v Angliji.

Mlakar pri Brightonu nikoli ni dobil prave priložnosti, nič kaj bolje pa se nista obnesli niti posoji pri Queens Park Rangersu in nazadnje Wiganu. Že pred tedni se je pričelo govoriti o možnosti za njegov povratek v Maribor, zdaj pa je ta tudi uraden. Mlakar, ki je v svojem prvem mandatu pri Mariboru na 44 tekmah dosegel 17 zadetkov, bo do konca sezone v Mariboru igral s statusom posojenega igralca.

"V sodelovanju z Brightonom smo našli skupno rešitev. Povlekli smo pomembno potezo za klub in se okrepili pred začetkom sezone ter evropskimi kvalifikacijami z znanim obrazom. Prav tako pa tudi za slovenski nogomet, saj je Jan kapetan mlade reprezentance Slovenije, ki bo prihodnjo pomlad gostiteljica evropskega prvenstva. Cilji v Mariboru so vedno najvišji in z Janom imamo pomembnega aduta več, da jih uresničimo. Dobrodošlo je tudi spoznanje, da zelo dobro pozna okolje, tako da bo v njegovem primeru čas prilagajanja krajši,"
je povratek Mlakarja pokomentiral športni direktor kluba Oliver Bogatinov.

Mlakar: Vračam se domov

Jan Mlakar bo svojo kariero že drugič oživljal v Mariboru. Po povratku iz Italije se je to zanj izkazalo kot uspešno, s podobnimi načrti pa se v Ljudski vrt vrača tudi v drugo.

"Nisem okleval, ko se je pojavila možnost za prihod oz. v mojem primeru za vrnitev v Ljudski vrt. Občutki so fenomenalni, počutim se, kot bi se vrnil spet domov in komaj čakam, da skupaj začnemo novo zgodbo. Ekipa je vmes doživela nekaj sprememb, ima še bolj kakovostne igralce. Sodeloval bom tudi z novim trenerjem, s katerim sem se že pogovoril o najpomembnejših zadevah in mi je predstavil njegove zahteve. Spremljal sem prejšnje tekme tudi z razdalje, tako da sem dobro seznanjen z razmerami. Vem, kakšni so cilji Maribora in tukaj sem, da pomagam k uresničitvi," je za klubsko spletno stran povedal Mlakar.