Odpisani zvezdnik Uniteda na poti v Atletico

Manchester United po vseh napovedih sodeč poleti temeljito prevetril svoje moštvo, na izhodnih vratih pa je tudi igralec, ki bo zaradi izteka pogodbe na tržnici še posebej zanimiv.

Uredništvo
25. april 2019, 4:40

Juan Mata je velika želja Atletica iz Madrida. (Foto: Getty Images)

Španski vezist Juan Mata od leta 2011 naprej uspešno igra na Otoku, kjer je zgradil lepo kariero v majicah Chelseaja in Manchester Uniteda, to poletje pa bo bržčas spustilo zastor nad njegovo osemletno otoško epizodo, saj je bolj ali manj že jasno, da vodstvo Uniteda z njim ne bo podaljšalo pogodbe. Mata ima za seboj dokaj skromno sezono, kljub temu pa zanj še vedno na trgu vlada veliko zanimanja, pri čemer je za njegove snubce še posebej atraktiven njegov status, saj jim zanj ne bo potrebno odšteti odškodnine.

Barcelonski časnik Sport poroča, da se za Mato zanima Barcelona, kljub temu pa naj bi imel veliko več možnosti za njegov podpis Atletico iz Madrida, ki želi poleti prevetriti ofenzivni del svoje ekipe. Nedavno je tudi Matin oče, sicer njegov agent, namignil na to, da se bo nekdanji zvezdnik Valencie poleti z veliko verjetnostjo vrnil v domačo La Ligo.