Odziv Deliusovega odvetnika in člana Olimpijine uprave Christiana Dollingerja: Koln nas je ignoriral, ne verjamem, da bo uspešen na CAS

Podpredsednik Olimpije Christian Dollinger je razkril, da so Ljubljančani neuspešno iskali dogovor s Kolno glede Jake Čubra Potočnika.

Uredništvo
30. marec 2023, 11:21

Christian Dollinger (Foto: pigac.si)

Christian Dollinger, podpredsednik Olimpije in odvetnik, ki je skupaj z Adamom Deliusom prišel v ljubljanski klub, se je odzval na včeraj izrečene kazni Mednarodne nogometne zveze (FIFA) v primeru Jake Čubra Potočnika. Olimpija je Koln prijavila na FIFA, slednja je kaznovala Koln in igralca, Olimpiji pa prisodila le 52.000 evrov odškodnine. 

Dollinger je v pogovoru za Kolner Stadt-Anzeiger pojasnil, da so se pri Olimpiji večkrat skušali dogovoriti s Kolnom za primerno nadomestilo, a to ni bilo mogoče.

"Stvar smo želeli rešiti prijateljsko in skleniti dogovor s Kolnom. Neuspešno smo skušali priklicati odgovorne v Kolnu," je dejal Dollinger. Ljubljančani so julija 2022 opravili razgovor z direktorjem Kolna Christianom Kellerjem, ki pa se je končal po 20 minutah. Nemci niso odgovorili na zahtevo Olimpiji, niti niso dali kakšne lastne pobude oziroma ponudbe. 

Olimpija je od Kolna terjala 2.6 milijona evrov. FIFA je slovenskemu klubu dala prav v točki, da je igralec (zdaj je suspendiran za štiri mesece) svojo pogodbo prekinil brez utemeljenega razloga. Koln pa je dobil prepoved trgovanja z igralci med naslednjima dvema prestopnima rokoma. Nemci so že včeraj napovedali, da se bodo pritožili na CAS. 

"Prepričan sem, da Koln na CAS ne bo uspešen," je dejal Dollinger.