Odziv Rogaške: 'Neregularno prvenstvo se je zaključilo s še bolj neregularno sestavo lig!'

Rogaška se je odzvala na sklep izvršnega odbora NZS; ki pokalne zmagovalce seli iz prve slovenske lige v MNZ Celje.

Uredništvo
30. maj 2024

Rogaška (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je danes sprejel sklep o popolnitvi lig, v nobenih od prvih treh najmočnejših lig pa ne bo moč najti letošnjega pokalnega zmagovalca Rogaške, ki ni prejela tekmovalne licence za nastopanje v kateri koli od teh lig.

Rogaška bo posledično premeščena v četrti jakostni razred tekmovanja, kar pomeni, da bo v novi sezoni nastopala v MNZ Celje.

V klubu so podali oster odziv na odločitev izvršnega odbora krovne zveze in napovedali razkritje zarote zoper klub, ki naj bi imela korenine v jeseni leta 2023.

"Nogometna zveza Slovenije je na današnji seji izvršnega odbora potrdila sestavo lig, ki spadajo pod njeno okrilje. NK Rogaška ni bila uvrščena v nobeno od teh lig, tako da po trenutni odločitvi (ki je izpodbijana) tekmovanje nadaljuje v četrtem rangu tekmovanja, to je liga v MNZ Celje.

Ob tem je zanimivo, da je NZS popolnoma povozila lastna pravila in v prvo ligo uvrstil dve ekipi, ki tega nista potrdili na igrišču, v drugo ligo je prav tako uvrstila dve ekipi, ki tega nista potrdili na igrišču, celo v 3. SNL vzhod ima težave s pritožbo ene od ekip.

Že tako neregularno prvenstvo se je zaključilo z še bolj neregularno sestavo lig za naslednjo sezono. Slovenski klubski nogomet iz dneva v dan postaja večja farsa. NK Rogaška čuti potrebo in dolžnost, da javnost obvesti o vsem dogajanju v slovenskem nogometu, ki ga je klub doživel v zadnjem obdobju, zato bomo v naslednjih dneh objavili izdatna pojasnila v zvezi z licenciranjem, dogajanjem na NZS s podporo MNZ Celje in podrobno opisali zgodbo, ki je bila zrežirana že jeseni 2023," so zapisali pri Rogaški.