Odziv iz Maribora: Matko ve, da je storil hud prekršek, klub bo pomagal ozaveščati mlade voznike

Aljoša Matko se ni vrnil na treninge v Maribor. Fizičnih posledic ne čuti, so pa hude posledice doživeli drugi udeleženci nesreče. V mariborskem klubu so se na dogodek odzvali.

Uredništvo
12. april 2021, 12:02

(Foto: /)

Življenje Aljoše Matka je konec minulega tedna doživelo hudo preizkušnjo. Belokranjski nogometaš, mladi reprezentant in član prve ekipe Maribora je zakrivil prometno nesrečo, v kateri jo je sam dobro odnesel, sopotnika v njegovem zveriženem avtomobilu pa sta huje poškodovana. Nogomet, čeprav je za njim Euro U21 in dobra sezona, pri Matku ta hip razumljivo ne more biti v prvem planu. Mladenič se zato ni vrnil na treninge v Maribor, temveč je ostal doma, v krogu družine in v skrbi za prijatelja. 

V NK Maribor so se na dogodek odzvali.

"Zaradi šokantnega dogodka se mladi slovenski reprezentant ni pridružil moštvu ob začetku aktivnosti v ponedeljkovem dopoldnevu in je ostal v družinskem krogu. Aljoša se zaveda, da je z vožnjo ob neprilagojeni hitrosti storil hud prekršek. Vsi, še posebej pa športniki kot javne osebnosti morajo biti zgled mladim, celotni družbi in od vsakega našega člana pričakujemo, da spoštuje pravila, tako zaradi lastne kot zaradi varnosti vseh udeležencev prometa. Zdaj je v ospredju predvsem skrb za zdravje vseh vpletenih v sobotno nesrečo, vsa morebitna dodatna vprašanja in informacije pa so v nadležnosti pristojnih organov."

Športni direktor Maribora Marko Šuler pa je ob tem poudaril, da bo Maribor kot nogometni klub reagiral svoji vlogi primerno. Z grenko in tragično izkušnjo usodne prometne nesreče izpred nekaj let bodo v NK Maribor v bodoče dali več poudarka tudi na življenje mladih nogometašev izven igrišč, posebej pa v prometu.

"Nesrečo, ki se je zgodila, iskreno obžalujemo. Aljoša je z nesprejemljivim početjem ogrozil sebe in druge, teže prekrška se vsi skupaj dobro zavedamo. Vsem poškodovanim želimo hitro, uspešno okrevanje, kot klub pa se zavedamo družbene odgovornosti. Naloga kluba ni le vzgoja nogometašev na igrišču, ampak tudi izven igrišča. Ozaveščenost v prometu je tema, ki je bila že doslej med prioritetnimi, očitno pa ji bomo morali tudi v prihodnje v sodelovanju z vsemi pristojnimi organizacijami namenili še več pozornosti. S poučnimi projekti za zdajšnje in bodoče mlade voznike, več informacij o naslednjih korakih pa bomo posredovali v prihodnjih dneh."
 
adplus-dvertising