Odziv iz Rogaške: Nekdo se je že prej odločil, da Rogaške ne bo med prvoligaši!

Včeraj so govorice postale tudi dejstvo. Rogaška ni prejela licence za igranje med prvoligaši v naslednji sezoni, svojega razočaranja pa v taboru Rogaške nikakor ne morejo skriti.

Uredništvo
23. maj 2024

Rogaška v naslednji sezoni ne bo del Prve lige Telemach. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Rogaška je bila prava popestritev drugega dela sezone v Prvi ligi Telemach, ob tem pa si je z dovolj dobrimi rezultati na terenu priigrala obstanek med slovensko klubsko elito. Na koncu so si varovanci Oskarja Drobneta v zadnjem kolu priigrali osmo mesto, kar pa vseeno ne bo dovolj za nadaljevanje nogometne zgodbe.

Iz Nogometne zveze Slovenije so v sredo sporočili, da pritožba Rogaške ni bila sprejeta, kar dokončno pomeni uveljavitev prvotne odločitve, ki klubu ni odobril licence za nastopanje v naslednji sezoni.

"Ta novica nas je dosegla že po treningu. V četrtek imamo še zadnjo pripravo na finale pokala, potem pa bomo videli, kako naprej. Očitno so bili nekateri bolje obveščeni. Na televizijskih postajah so že mesec dni govorili, da ne bomo dobili licence. Očitno je bilo tako določeno. Ta odločba je samo potrditev teh govoric. Nekdo je že prej odločil, da Rogaške ne bo med prvoligaši," je za Siol Sportal dejal Nino Ivačič, športni direktor Rogaške.

“Če se bo zgodilo, da bomo morali zgodbo nadaljevati iz najnižje lige, bo to pomenilo, da smo izgubili vseh 25 igralcev. Ne predstavljam si, da bi lahko do poletja, do julija ali avgusta zgradili ekipo, ki bi nastopala v MNZ ligi. Če se selimo v nižjo ligo, bo naslednja sezona brez članske ekipe Rogaške," je še dodal Ivačič.

Časovnica sporočil je izjemno zanimiva, saj so z NZS dokončno odločitev medijem sporočili nekaj dni pred finalom pokala Pivovarna Union, kjer bo igrala tudi Rogaška. Tekmec bo drugoligaška Gorica, kar ekipi iz Rogaške Slatine daje velike možnosti za zgodovinsko lovoriko, a ostaja velik vprašak kako močno bo zadnje dejstvo vplivao na nogometaše, stroko in navijače.