Odziv rasizma obtoženega Juana Cale: To je cirkus, nisem res rekel tega, česar me obtožujejo

Juan Cala je prepričan, da je Mouctar Diakhaby slišal nekaj, česar ni nikoli rekel. Dokazov o rasizmu ni, je pa igralec Cadiza šokiran nad medijskim linčem.

Uredništvo
6. april 2021, 1:18

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Kot je obljubil, se je Cadizov branilec Juan Cala danes odzval na dogajanje na sobotni prvenstveni tekmi proti Valencii. Tekma je bila prekinjena, ko naj bi Cala rasistično užalil nogometaša Valencie Mouctarja Diakhabyja. Temnopolti igralec Valencie tekme ni nadaljeval, njegovi soigralci pa so po dogovoru in njegovi pobudi igrali naprej.

Pri Valencii so igralca podprli in za Juana Calo, ki naj bi Diakhabyju zabrusil "usrani črnec", zahtevali kazen. 

Cala pa je danes predstavil svoje videnje incidenta s tekme. Rasizma, odločno trdi, ni bilo. 

"Živel sem s Kitajci, Afričani, bil sem z Gvinejci. Šokiran sem nad tem, kar se dogaja. Igramo nogomet brez gledalcev, tam je 20 kamer, mikrofonov, tam so igralci, sodniki. Pa ni nihče ničesar slišal," je dejal Cala in razkril, kako se je vse skupaj začelo: "Po kotu Valencie je Diakhaby padel name, dobil sem komolec, hotel sem prekršek, on pa mi je rekel, da naj vstanem. Potem je padel gol, zgodil se je karton, prejel sem udarec in mu rekel, da naj me pusti pri miru. Potem pa me obtoži, da sem mu rekel usrani črnec."

Cala trdi, da tega, česar ga dolžijo pri Valencii, ni nikoli rekel. Trdi tudi, da je žrtev medijskega linča. Ogorčen je zaradi obtožb, ki jih nihče ne more dokazati.

"Povedal sem delegatu Valencie, da je to šov. Da sem šokiran. Nihče iz Valencie mu ni ničesar rekel. Nimam problema s tem, da bi se pogovoril s tem, ampak po takšnem linču brez dokazov ... Ta cirkus škodi španskemu nogometu, ki ne pozna rasizma. Takoj po tekmi sem rekel predsedniku, da želi govoriti, rekel je, da to ni pametno in da bo vse, kar bom povedal, uporabljeno proti meni. Verjame, da sem nedolžen in da moram biti miren. Rekel mi je, da naj počakam," je še dodal Cala, ki po incidentu prejema tako sporočila podpore kot tudi grožnje. 

Napovedal je, da se bo s pomočjo odvetnika spravil na vse, ki so mu škodili. 
 
adplus-dvertising