Odziv superlige: Status quo v evropskem nogometu se mora spremeniti

Vodstvo superlige se je z uradno izjavo odzvalo na nagel propad projekta, po tem ko so skoraj družno tekmovanje zapustili vsi angleški predstavniki.

Uredništvo
21. april 2021, 9:31

Evropska superliga je izzvenela v dveh dneh. (Foto: /)

Le dva dni po tem, ko je svet presunila novica o ustanovitvi evropske superlige (ESL), je tekmovanje, ki je zbudilo gnev in ogorčenje celotne nogometne srenje, sesuto v prah. Hitro se je izkazalo, da ustanovitelji niso pripravljeni na enormen pritisk, ki ga je sprožilo njihovo ignorantsko ravnanje, po odstopu vseh šestih angleških članov projekta pa se je z uradno izjavo oglasilo tudi vodstvo tekmovanja, ki se je po včerajšnjih dogodkih znašlo v slepi ulici.

"Evropska superliga je prepričana, da se mora status quo v evropskem nogometu spremeniti."

"Predlagali smo nov sistem, ker obstoječ ne deluje. Naš predlog je stremel k evoluciji športa, saj je želel generirati resurse in stabilnost za celotno nogometno piramido, hkrati pa bi skušal klubom pomagati prebroditi finančne težave, ki so nastale kot posledica pandemije. Prav tako bi naš predlog okrepil solidarnostne prispevke za vse deležnike v nogometu."

"Navkljub napovedanemu odhodu angleških klubov, ki so takšne odločitve sprejeli zaradi pritiska nanje, smo prepričani v to, da je bil naš predlog skladen z evropskimi zakoni in pravili, kar dokazuje tudi odločitev sodišča, ki superligo varuje pred enostranskimi ukrepi tretjih strani."

"Upoštevajoč trenutne razmere, bomo razmislili o ustreznih korakih, s katerimi bomo preoblikovali projekt, pri tem pa bomo imeli ves čas v mislih najboljšo možno izkušnjo za navijače in okrepljene solidarnostne prispevke za celotno nogometno skupnost,"
so zapisali pri ESL.
 
adplus-dvertising