Oglasil je morebitni bodoči trener Milana in priznal pogovore

Italijanski velikan Milan bo z veliko verjetnostjo v novo sezono krenil z novim trenerjem, vse bolj pa je tudi že jasno, kdo se bo lotil zahtevne naloge vračanja padlega velikana v vrh Serie A.

Uredništvo
8. maj 2020, 12:22

Foto: Getty Images

V strokovnem štabu Milana se obetajo številne spremembe, ki so se nakazovale že pred izbruhom pandemije, ko je zaradi sporov z izvršnim direktorjem Ivanom Gazidisom odstopil visoki funkcionar kluba Zvonimir Boban. Boban je odšel, ker naj bi se Gazidis mimo njegovega vedenja dogovoril z novim trenerjem, in sicer naj bi Stefana Piolija nasledil Nemec Ralf Rangnick, ki pa ne bi opravljal le vloge trenerja, temveč bi bil hkrati zadolžen tudi za kadrovanje. Nemec bi s tem dobil veliko moč, vse doslej pa svoje vloge v internih bitkah znotraj kluba še ni pojasnil. Rangnick se je o tem vprašanju vsaj deloma razgovoril za nemški Bild in priznal vsaj to, da je z ljudmi v Milanu 'v stikih'.

"Ne morem zavrniti te možnosti (odhoda v Milan – op.a). Milan me je spraševal, če sem prost, jaz sem svetoval Red Bullu nato pa so se odvili pogovori z mojim zastopnikom. Po uvodnem stiku se je zgodil koronavirus in od takrat naprej to vprašanje ni več tako pomembno. V Milanu in v italijanskem nogometu imajo trenutno druge skrbi,"
je odgovoril Rangnick.
loading...