Oglasil se je Marko Šuler: Karanovićev status nikoli ni bil vprašljiv

Športni direktor Maribora Marko Šuler je po katastrofalnem tednu pozval k enotnosti, saj je prepričan, da se bo negativna krivulja kmalu obrnila v drugo smer. Slovo Radovana Karanovića ne pride v poštev.

Uredništvo
8. avgust 2022, 2:56

Marko Šuler (Foto: pigac.si)

Poraz na večnem derbiju, vsaj za zdaj, v taboru Maribora ne bo narekoval kakršnih koli sprememb. Oglasil se je športni direktor kluba Marko Šuler, ki je bil zaradi svojih kadrovskih odločitev v zadnjem času prav tako pogosto tarča kritik navijačev, saj ni malo takšnih, ki menijo, da novinci v moštvu ne prinašajo dodane vrednosti.

Šuler je v daljšem pismu pozval k enotnosti, najbolj pomembno sporočilo pa je to, da status trenerja Radovana Karanovića ni vprašljiv.

"Ne glede na okoliščine in trenutno situacijo moramo ohraniti mirno kri. To je tista neprijetna plat nogometa, s katero se v Mariboru znamo soočiti. Ko je težko, znamo stopiti skupaj. Najlažje bi bilo pribijati na križ, menjavati vse po vrsti. Rezultati tega ne odražajo, a so opazne nekatere zadeve, iz katerih lahko izvlečemo pozitivna spoznanja. Po Helsinkih se je ekipa odzvala, hoteli smo zmagati v derbiju, smo pa v eni fazi, ki se lahko zgodi vsakomur. In to je obdobje, ki ga je treba prestati in verjeti v to, kar počneš.

"Najlažje bi bilo obupati, dvomiti o vsem. Sem mnenja, da delamo dobro. Zgodilo se je ogromno zadev, od poškodb, do odhodov, kar pušča posledice. To je nogomet, podobne zadeve se dogajajo. Treba je preživeti to fazo, prepričan sem, da delamo prav in da se bodo zadeve obrnile v drugo smer.

Žvižgi, ki smo jih bili vmes deležni, so upravičeni. Zgodili so se, ker ljudem ni vseeno. Tudi zato je Maribor, kar je in ga tudi takšne zadeve delajo drugačnega. Bili smo že v veliko težjih situacijah in smo se pobrali. Nič še ni izgubljenega, prvenstvo je še dolgo. Tudi v Evropi še nismo rekli zadnje besede. 2:0 je lahko zavajajoč rezultat, v Helsinke gremo s prepričanjem, da boj še ni izgubljen. Verjamem v ekipo, ki je zmožna narediti nov korak naprej in odpreti novo poglavje. V vsakem primeru nas potem čakata še 2 tekmi v play-offu.

Ko delaš dobro, ti nogomet vrne. Vidim potencial v ekipi, verjamem v delo strokovnega štaba. Trenerjev status nikdar ni bil vprašljiv, vztrajamo pri svojih smernicah, zaupamo v uspešno nadaljevanje skupnega projekta in ne dvomimo, da se bomo znova dvignili.

Do trenutne situacije so privedli različni dejavniki, tudi objektivne okoliščine. Zdaj smo ostali še brez Watsona za dodatno potrditev faze, ko nikakor ne gre po načrtih. A gre za tisto drugo plat nogometa, ki sodi zraven. Treba je verjeti vase in ne posegati po nepremišljenih odločitvah. Tako je Maribor vedno funkcioniral in bo tudi v prihodnje.”

Kot nam zdaj ne gre, se zadeve hitro lahko obrnejo. Lahko smo uspešni v Evropi, tudi v prvenstvu se lahko vrnemo na položaje, kjer si želimo biti. Vem, da bodo vsi naredili vse, da se skupne želje uresničijo. V očeh vidim, da jim ni lahko, ne igralcem, ne strokovnemu štabu, a prav tako vidim izjemno prizadevnost in trud, ki se bo obrestoval,"
je zapisal Šuler.