Oglasil se je Zinedine Zidane: "Rad bi bil spet trener"

Nekdanji trener Reala iz Madrida Zinedine Zidane je namignil na to, da je pripravljen na povratek na trenersko klop.

Uredništvo
27. februar 2024

Zinedine Zidane (Foto: //)

Legendarni francoski nogometaš in trener Zinedine Zidane je od leta 2021, ko je zapustil klop Reala iz Madrida, brezposeln, v zadnjih treh letih pa je njegovo ime pogosto krožilo v takšnih ali drugačnih govoricah, saj skoraj ne mine mesec, ko ga kakšen medij ne bi izstrelil kot kandidata za katero koli prestižno trenersko službo v Evropi.

Zidane se je v teh dneh udeležil premiere dokumentarnega filma o njegovem nekdanjem trenerju v Juventusu Marcellu Lippiju, kateremu dolguje velik del trenerskega znanja.

"Kot trener sem se največ naučil od Marcella Lippija in Carla Ancelottija. Lippi je bil prvi trener, ki je zares verjel vame. Pripeljal me je v Juventus in zaradi njega sem postal igralec, kakršen sem postal," je za DAZN povedal 51-letni Zidane.

Zidane je bil večkrat na radarju svojega nekdanjega kluba Juventusa, v istem intervjuju pa je priznal, da je pri njem prisotna želja po vodenju kluba v Serie A.

"Nekega dne bi rad vodil klub v Serie A. Trenutno ne treniram nikogar, zato zakaj pa ne? Rad imam Italijo in v Italiji obožujejo nogomet," je povedal Zidane, ki se je nedavno znašel na seznamu želja nemškega velikana Bayerna iz Munchna.