Oglasil se je prvi profesionalni nogometaš in priznal: Sem homoseksualec

Živel je dvojno življenje, zdaj pa tega ne želi več početi. Avstralski nogometaš Josh Cavallo orje ledino, ko javno razkriva, da je homoseksualec.

Uredništvo
27. oktober 2021, 11:55

Josh Cavallo je javnosti razkril svojo spolno usmerjenost. (Foto: Getty Images)

Svojo spolno usmerjenost je javnosti danes razkril prvi aktivni profesionalni nogometaš. Josh Cavallo, ki igra v A League za Adelaide United, si je na Twitter profilu olajšal dušo. "Dolgo je trajalo, da sem prišel do te točke v življenju, ampak ne bi mogel biti bolj zadovoljen, da sem to povedal," je dejal 21-letni bočni branilec, tudi nekdanji reprezentant Avstralije U20. 

"Že šest let se borim s svojo spolno usmerjenostjo, vesel sem, da je tega zdaj konec. Ko sem odraščal, sem vedno čutil potrebo po skrivanju, ker me je bilo sram, da ne bom mogel početi, kar imam rad in biti hkrati homoseksualec. Moral sem se naučiti skrivati svoja čustva, da bi se skladal s tem, kakšen mora biti profesionalni nogometaš. Živel sem življenje misleč, da o tej temi ne bom nikoli govoril," je nadaljeval Cavallo.

Med profesionalnimi nogometaši na najvišji ravni je prvi, ki se je opogumil. Nekaj odkritih homoseksualcev igra v nižjih ligah, Nemec Thomas Hitzlsperger pa se je razkril šele, ko je prenehal igrati. 

Bojazen, da bo razkritje spolne usmerjenosti vplivala na njegovo kariero, Cavalla ni zapustila.

"Želim pomagati to spremeniti. Vsakdo je dobrodošel v nogometu in ima pravico biti to, kar je. Neverjetno je, da ni homoseksualcev v nogometu, upam, da se bo to spremenilo. Upam, da bo moje razkritje pomagalo drugim. Igralci v moji situaciji morajo vedeti, da niso sami," je dodal Cavallo. 

V klubu ga podpirajo, njegovo izpoved so tudi delili na svojih spletnih socialnih kanalih.