Oglasili so se iz Juventusa, brez obžalovanja, brez opravičila navijačem in brez Agnellijevega odstopa

Izjava za javnost Juventusa se razlikuje od izjav drugih klubov, ki so odstopili od projekta. Obžalovanja Italijani ne izražajo.

Uredništvo
21. april 2021, 4:18

Foto: Getty Images

Juventus je vendarle spisal izjavo za javnost, s katero se, tako kot klubi, ki so že odstopili od projekta, distancira od neuspele pobude za ustanovitev novega tekmovanja. A način, kako je klub iz Torina "skomuniciral" vse skupaj, je zelo nenavaden. Kakšnega obžalovanja namreč v zapisu ni. 

- Izjava za javnost Juventusa: 

"Glede na izjavo z 19. aprila, ki se tiče formiranja superlige in javno razpravo, ki je sledila, klub sporoča, da se zaveda prošenj in namer nekaterih klubov, ki želijo odstopiti od projekta, čeprav procedure, ki se tičejo dogovora med klubi še niso dokončane. Juventus ostaja prepričan v športne, komercialne in pravne prednosti projekta, a se zaveda, da trenutno ni možnosti za realizacijo projekta v predstavljeni obliki.

Juventus ostaja posvečen gradnji dolgoročne vrednosti kluba in celotnega nogometnega gibanja
."

Pri Juventusu ostaja tiho glede "usode" predsednika Andree Agnellija, ki je bil eden glavnih pobudnikov superlige, hrbet pa je obrnil predvsem UEFA, ECA in Aleksandru Čeferinu
 
adplus-dvertising