Avraam Papadopoulos out pol leta, Olympiakos besni

Ogorčen spor zaradi poškodbe

Pri atenskem velikanu Olympiakosu so besni na grško zvezo. Razlog srditega spora je poškodba reprezentanta Avraama Papadopoulosa, ki je že končal z Eurom 2012.

Anže Zajič
10. junij 2012

(Foto: Getty Images)

Huda poškodba Avraama Papadopoulosa, ki je že po nekaj minutah zaključil z nastopi na Euru 2012, je poskrbela za ogorčen spor v Grčiji. Vanj sta se zapletla velikan Olympiakos in grška nogometna zveza. Branilec omenjenega kluba si je na tekmi proti Poljski huje poškodoval koleno - zaradi strganih vezi bo počival vsaj pol leta. Ob tem je zanimivo - in to je jedro spora -, da je 27-letnik po tem, ko je utrpel poškodbo, še nekaj časa vztrajal na igrišču. In zaradi tega so v klubu iz Aten še toliko bolj besni.

Zveza sicer odgovarja, da nadaljevanje z igro ni poslabšalo nogometaševega stanja, takšno tezo zagovarja tudi zdravniki reprezentance Haris Christopoulos. "Še enkrat več se je izkazalo, da je zdravstveni štab reprezentance škodljiv za vse reprezentante," odgovarjajo pri Olympiakosu, kjer so napovedali celo sodni postopek tako proti zvezi kot tudi omenjenemu zdravniku. A hkrati dodajajo: "Ne zanima nas odškodnina, ne zanima nas kompenzacija, skrbi pa nas za zdravje naših ljudi. Na prvo mesto postavljamo njihovo zdravje. Zato bi morali resno spregovoriti o tem, kar ni dobro v grški reprezentanci." Lani se je nekaj podobnega sicer zgodilo tudi Vasiliasu Torosidisu, ki so ga reprezentančni zdravniki po poškodbi poslali kar na dopust, čeprav je kasneje postalo jasno, da bi moral takoj na operacijo.