Okužba igralca iz nasprotne ekipe je Olimpijino moštvo potisnila v izolacijo

Iz Olimpije je danes dopoldne prispelo obvestilo, da so bili sprejeti preventivni ukrepi, ki zadevajo umik ekipe mladincev v izolacijo. Sledi testiranje.

Uredništvo
1. avgust 2020, 9:47

Foto: SPS

Olimpija je sporočila, da je njena mladinska ekipa po odredbi Nacionalnega inštituta za zdravje (NIJZ) umaknjena v izolacijo. Po nedavni prijateljski tekmi z ekipo, v kateri je bil okužen igralec, so bile prekinjene vse aktivnosti mladinskega moštva, odpovedane so tudi prijateljske tekme.

"V NK Olimpija Ljubljana sporočamo, da je po nedavni prijateljski tekmi selekciji U19 bila odrejena samoizolacija. Ekipa bo ob tem sledila navodilom NIJZ za osebe, ki so bile izpostavljene okužbi z novim koronavirusom. V klubu smo po koncu prijateljske tekme prejeli obvestilo, da je eden izmed igralcev nasprotne ekipe pozitiven na novi koronavirus. Preventivno smo v Olimpiji tako prekinili vse aktivnosti mladinske ekipe in odpovedali prijateljske tekme, ki bi fante čakale ta vikend. Nadaljnje odločitve v povezavi z varnostjo ekipe in strokovnega osebja bodo sprejeta v naslednjem tednu," so sporočili iz Olimpije.