Old Firm derbi: Celtic bo v novo leto krenil zadovoljen in nasmejan, danes je povišal prednost pred največjim rivalom

Danes sta se v prvenstvu pomerila škotska velikana in rivala Celtic ter Rangers. Precej več razlogov za veselje so imeli v vrstah aktualnih prvakov.

Uredništvo
30. december 2023

Old Firm derbi (Foto: Getty Images)

Škotska rivala Celtic in Rangers sta danes odigrala veliki Old Firm derbi v Premiershipu, v novo leto bodo precej bolj zadovoljni krenili navijači domače ekipe. Celtic je ob odmoru vodil z 1:0 po golu Bernarda, že v drugi minuti nadaljevanja pa je na 2:0 povišal Kyogo Furuhashi. Za nameček so od 70. minute dalje gostje igrali z igralcem manj – izključen je bil izkušeni branilec Leon Balogun.

Tik pred koncem rednega dela je kljub vsemu posijal žarek upanja za goste, ko je zadel James Tavernier in sledilo je še osem minut podaljška.

Celtic je uspel tekmo pripeljati do konca in se veselil zmage proti rivalu in tudi najbližjemu zasledovalcu v škotskem prvenstvu. Zdaj ima osem točk prednosti, ne gre pa spregledati, da je Rangers doslej odigral dve tekmi manj in bo teoretično lahko zaostanek precej znižal.

Aktualni prvak je Celtic, ki je škotsko prvenstvo doslej osvojil že 53-krat. Ima pa tudi 41 škotskih pokalov in še 21 škotskih ligaških pokalov.


Standings provided by Sofascore