Olimpija bo na večnem derbiju oslabljena, zaradi kazni je odpadel stalen član udarne enajsterice

Olimpija se bo morala na večnem derbiju proti Mariboru znajti brez igralca, ki je v letošnji sezoni stalnica v začetni enajsterici.

Uredništvo
30. november 2023

David Sualehe (Foto: pigac.si)

Disciplinska komisija Nogometne zveze Slovenije je izrekla kazen branilcu Olimpije Davidu Sualeheju, ki je bil izključen na preloženi tekmi tretjega kroga državnega prvenstva proti Radomljam. Portugalec je prejel neposredni rdeči karton, zaradi nasilne igre pa mu je disciplinski sodnik izrekel dve tekmi prepovedi igranja.

To pomeni, da bo Sualehe, ki je v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih zbral že 21 nastopov, preskočil nedeljski večni derbi v Mariboru, prav tako pa bo manjkal tudi na naslednji domači tekmi proti Bravu.

Kazen sta si zaradi neprimernega obnašanja navijačev prislužila tudi Mura in Maribor. Prva bo morala zaradi žaljivega skandiranja, izobešanja transparenta z žaljivo vsebino in prižiganja bakel plačati 1.400 evrov kazni, Maribor pa bo moral zaradi enakih razlogov – tem so prišteti še metanje petard in uničevanje stolov – plačati celo 2.500 evrov.