Olimpija do remija v Bakuju: Liga Europa je ostala daleč, Ljubljana bo spremljala konferenčno ligo

Ljubljančane je danes čakala zelo zahtevna naloga, na povratni tekmi playoffa za ligo Europa so skušali nadoknaditi zaostanek z 2:0 proti favoriziranemu Qarabagu.

Uredništvo
31. avgust 2023

Olimpija svojo pot nadaljuje v UEFA konferenčni ligi. (Foto: pigac.si)

Olimpija je v srečanje krenila napadalno, toda v prvih minutah izrazitejše priložnosti ni bilo na nobeni strani. Izpostaviti gre strel Jankovića, ki pa je meril previsoko. Po 15 minutah se je zdelo, da Qarabag nocoj ni bil tako prepričljiv kot v gosteh. Olimpija je pridno pritiskala in bila solidna v obrambi, v 24. minuti pa je Aljaž Krefl storil neumnost.  

Zakrivil je enajstmetrovko, ki jo je z bele pike izvajal Bayramov in zadel za 1:0. Po golu se je Qarabag sprostil, skupni rezultat je bil 3:0. Takoj ko se je to zgodilo – pa je udarila Olimpija! Novinec Diogo Pinto se je v kazenskem prostoru izkazal s pravo lepotico! Krefl mu je oddal žogo, Portugalec pa je zadel za 1:1! Golu je sledila zanimiva situacija.

Sodnik je v počasnem posnetku preverjal situacijo v kazenskem prostoru Qarabaga, toda ni se odločil za enajstmetrovko v korist zmajev. Olimpija je kljub temu dobila nova krila po golu Pinta in spet pritisnila na plin. Ob polčasu je bilo 1:1, v prvem delu pa so porumeneli Motika, Doffo in Rui Pedro ter Mustafazade in Janković pri Qarabagu. 

Olimpija je silovito krenila v nadaljevanje, do 60. minute se je pretežno igralo na domači polovici . Rui Pedro je enkrat dobro zaključil akcijo, toda izkazal se je domači vratar. Tudi J. Silva je bil v dobrem položaju za strel v novi akciji, po podaji rezervista Posavca, toda slabo je zadel žogo. Potem so znali zapretiti tudi domači, toda ostalo je pri rezultatu 1:1.

Henriques je v igro poslal Nukića in Fadido, v 77. minuti pa še Bristrića. Minuto kasneje so si Ljubljančani izklesali čudovito akcijo, Nukić pa je z bližine grdo zgrešil vrata. Gostje so pridno iskali gol za priključek, ki pa ga niso dočakali. Qarabag je zdržal in se s skupnim rezultatom 3:1 uvrstil v skupinski del lige Europa, Olimpija pa bo nastopila v konferenčni ligi


- Playoff za ligo Europa, druga tekma:

QARABAG 1:1 OLIMPIJA (3:1)
Bayramov 24.(11m), Pinto 36.

Stadion: Tofiq Bahramov. Sodnik: A. Hernandez (ŠPA).

Olimpija: Vidovšek, Silva, Ratnik, Karamatić, Krefl, Doffo, Elšnik, Pinto, Motika, Rui Pedro, Pedro Lucas. Klop: Pintol, Mauricio, Lasickas, Nukić, Fadida, Muhamedbegović, Ristić, Bristrić, Posavec, Gavrić, Jakupović. Trener: Joao Henriques.

Qarabag:Gugeshashvili, Romao, Benzia, Janković, Zoubir, Mustafazade, Andrade, Xhixha, Bayramov, Jafarguliyec, Medina. Klop: Magomedalyev, Lunev, Silva, Mammadov, Medvedev, Diakhaby, Keyta, Juninho, Almeida, Guliyev, Akhundzade. Trener: Gurban Gurbanov.