Olimpija do zmage: Sijajna predstava Florucza, povratek Vidovška in prvi gol sezone za Bristrića

Ljubljančani so se morali zelo potruditi, da se v prestolnico vračajo s tremi točkami. Blestel je Raul Florucz, po skoraj šestih mesecih se je med vratnici vrnil Vidovšek.

Uredništvo
6. april 2024

Rogaška
2 : 3
1000 gledalcev
Sod.: Matej Jug

Olimpija
 
 
 
 
1 : 0
 
 
1 : 1
 
1 : 2
 
 
2 : 2
 
 
 
 
2 : 3
 
 
 
 
 
 
Rogaška: Žan Lorber (od 1. Ajdin Mulalić), Rok Pirtovšek, Žan Flis, Oliver Kregar (od 75. Shakeone Satchwell), Luka Kambič, Alen Korošec, Thalisson (od 63. Cene Kitek), Nikša Vujčić, Di Mateo Lovrić, Patrik Mijić, Gal Kurež (od 75. Toura Diaby).Olimpija: Matevž Vidovšek, Marcel Ratnik, Mateo Karamatić (od 46. Marko Ristić), David Sualehe (od 46. Jorge Silva), Raul Florucz, Diogo Pinto (od 58. Admir Bristrić), Agustin Doffo, Justas Lasickas, Nemanja Motika (od 69. Marko Brest), Timi Max Elšnik, Ivan Durdov (od 81. Peter Agba).

Raul Florucz je bil danes glavni motor v napadu za Olimpijo ob zmagi nad Rogaško. (Foto: nkolimpija.si)

Rogaška je danes gostila Olimpijo in v uvodnih minutah presenetila s silovitim pritiskom, toda gostje so ga preživeli in začeli prevzemati pobudo. V 15. minuti je imel Diogo Pinto zrelo priložnost pred vrati Rogaške, ko je meril previsoko po obetavni akciji Ljubljančanov. Še najbolj pestro pa je bilo tik pred koncem polčasa, padla sta dva zadetka.

Tekla je 44. minuta, ko sta zelo lepo kombinirala nekdanja člana Olimpije Gal Kurež in Oliver Kregar. Prvi se je vpisal med asistente, Kregar pa se je veselil svojega četrtega zadetka v tej sezoni Prve lige. Ob odmoru je bilo na semaforju sicer 1:1.

Avstrijec Raul Florucz je spretno prodrl po deni strani, si pripravil še prostor za strel in premagal tudi vratarja Mulalića za izenačenje.

V 50. minuti je Olimpija povedla. Florucz je podal predložek s prostega strela, bočni branilec Jorge Silva pa je v kazenskem prostoru s peto zaključil za prednost gostov z 2:1. In spet je takoj sledil odgovor! Kregar je izvedel kot, žoga je bila v kazenskem prostoru zmajev izbita, toda samo to Korošca, ki je odlično sprožil in močno zabil za izenačenje!

Olimpija je spet povedla v 80. minuti. Po dolgi podaji s sredine smo videli fantastičen sprejem Florucza, preden je podal v sredino kazenskega prostora, kjer je mlladi Admir Bristrić dosegel svoj prvi gol v tej sezoni Prve lige. Florucz prvo ime tekme. 

Rogaška je v zaključku pritisnila v iskanju izenačenja, toda Olimpija je dobro nadzirala potek dogajanja. Tekma se je končala s 3:2.  


Standings provided by Sofascore