Olimpija ima nasprotnika za 2. krog kvalifikacij: Dobila je ekipo, kateri je posodila Admirja Bristrića

Zanimiv splet okoliščin. Admir Bristrić je z Olimpijo letos igral konferenčno ligo, zdaj pa bo igral za ekipo, ki se bo za uvrstitev v pokal pomerila prav z Ljubljančani.

Uredništvo
19. junij 2024

Olimpija (Foto: uradna spletna stran kluba)

Najprej so bili danes na vrsti Mariborčani in Celjani, ki so čakali na nasprotnike za uvrstitev v ligo prvakov in ligo Europa, potem pa je svojega nasprotnika za kvalifikacije skupinskega dela evropskega pokala dočakala tudi Olimpiija. Ljubljančani bodo pot začeli v 2. krogu kvalifikacij za uvrstitev v konferenčno ligo, pomerili pa se bodo z Ukrajinci.

Nasprotnik Olimpije bo klub Polyssia Zhyttomyr, ki se je v ukrajinsko Premier Ligo uvrstil v prejšnji sezoni in že takoj presenetil med elito. 

Polyssia je osvojila peto mesto, gre pa za ekipo, katere tržna vrednost je ocenjena na kar 18 milijonov evrov, to je precej več od Olimpije, ki naj bi bila vredna dobrih 11 milijonov evrov. Ukrajince s klopi vodi 36-letni domači strokovnjak Imad Ashur.

Polyssia stavi na precej mlado ekipo. Med posamezniki gre izpostaviti 21-letnega brazilskega vezista Tallesa Costo, januarja se je ekipi pridružill tudi Bogdan Mykhaylichenko. Reprezentančni branilec Ukrajine je prišel iz vrst Dinamo Zagreba in je najvrednejši igralec v ekipi (2.5 milijona evrov). Zanimiv je tudi 21-letni napadalec Beni Makouana.

Olimpija in Polyssia sta letos že imeli eno povezavo, saj se je pred nekaj dnevi napadalec Bristrić v Polyssio preselil na posojo iz Olimpije.