Olimpija ima novo vodstvo: Funkcija tudi za Mladena Rudonjo

Olimpija je danes na seji skupščina imenovala nove člane upravnih organov, iz njih pa je že lahko razvidna vodstvena slika kluba, ki je danes dobil nove lastnike.

Uredništvo
19. oktober 2021, 3:49

Mladen Rudonja se vrača v Olimpijo. (Foto: pigac.si)

Olimpija je danes zakorakala v novo obdobje, ki se je podobno kot v preteklih primerih začela z velikimi besedami in napovedmi. Novi predsednik Adam Delius je na predstavitveni tiskovni konferenci govoril o tem, da ga že v letošnji sezoni zanima le naslov prvaka, ob njem pa sta se predstavila tudi Igor Barišić, verjetni novi direktor kluba, in pravnik Christian Dollinger, ki bo skupaj z Barišićem tvoril izvršni odbor kluba.

Na današnji seji skupščini so v klubu imenovali člane tudi v ostale klubske organe. Nadzorni odbor bodo tvorili nekdanji predsednik Krškega Boštjan Blažinčič, ki bo v klubu opravljal vlogo poslovnega direktorja, Boris Ferenčak ter stari ljubljanski znanec Mladen Rudonja.

Rudonja danes ni bil prisoten na tiskovni konferenci, a ga je bilo moč opaziti v bližini hotela, v katerem je potekala predstavitev novega vodstva. Igor Barišić, ki bo najbrž prvi operativec kluba, je razkril, da bo imela Olimpija dva športna direktorja, po vsej verjetnosti pa bo ena od teh vlog pripadla prav Rudonji.

Barišić se je sicer zavezal, da bodo v Olimpiji v naslednjih dneh dokončno predstavili celotno vodstveno strukturo kluba in nosilce ključnih operativnih funkcij.

V klubu so imenovali tudi disciplinsko komisijo, v kateri bodo Janez Zupančič, Marko Apollonio, Josip Kovačević in rezervni član Blaž Bolcar.