Olimpija išče napadalca, Mladen Rudonja ima 'na liniji' Andresa Vombergarja

Andres Vombergar v Mehiki ne igra toliko kot si je želel. Napadalec, ki smo ga v Sloveniji že videli, se spet spogleduje z idejo o povratku v Olimpijo.

Uredništvo
13. maj 2022, 5:59

Andres Vombergar trenutno igra v Mehiki. (Foto: pigac.si)

V Olimpiji se pripravljajo na zaključni tekmi v sezoni, pred katerima je klub po zmagi Kopra v finalu pokala že uvrščen v Evropo za naslednjo sezono. Kadrovski načrt snuje športni direktor Mladen Rudonja, pomembno besedo pri iskanju rešitev pa ima tudi glavni trener Robert Prosinečki

Eden od glavnih problemov, ki ga mora Olimpijin dvojec rešiti, je vezan na konico napada. Ivan Prtajin se še lovi in potrebuje konkurenco. V zadnjem obdobju se sicer prebuja Lamine Tall, s katerim se Prosinečki precej ukvarja in ga namerava spet preizkusiti. 

Po naših informacijah Rudonja preverja stanje in razpoložljivost igralca, ki je za Olimpijo že igral. Celo dvakrat. Andres Vombergar, ki je v Olimpijo prišel prav po posredovanju Mladena Rudonje, je trenutno v Mehiki. Tam igra za Atletico San Luis v močni mehiški ligi. Z minutažo ni preveč zadovoljen (dosegel je dva gola), zato ni nemogoče, da bo klub zamenjal.

Pogodba Vombergarja veže do leta 2024. Odkup pogodbe najverjetneje ni realen, druge opcije, tudi posoja, pač. 

Vombergar je v Olimpiji prvič igral v sezoni 2017/2018, po "postanku" v ruski Ufi pa se je v Ljubljano vrnil v sezoni 2020/2021. Skupno je v prvi ligi odigral 65 tekem in dosegel 25 golov. 

Ziljkić bo prodan
Na izhodnih vratih Olimpije je ta hip predvsem Almedin Ziljkić (odšlo bo sicer več igralcev), ki je v klub prišel v obdobju, ko je z ljubljanskim klubom precej posloval srbski agent in bivši reprezentant Nenad Jestrović. Ziljkić je v Ljubljani sicer prikazal kar nekaj dobrih tekem, vendar v njegovem primeru manjkajo predvsem zadetki.