Olimpija izkoristila priložnost in tudi s pomočjo sreče povečala prednost

Olimpija je z zadetkom Anteja Vukušića premagala Muro in tako najbližjim zasledovalcem pobegnila na pet, največjemu rivalu Mariboru pa na kar sedem točk razlike.

Uredništvo
8. marec 2020, 9:33

Olimpija
1 : 0
2000 gledalcev
Sod.: Nejc Kajtazović

Mura
 
 
 
 
1 : 0
 
 
 
 
 
 
 
Olimpija: Nejc Vidmar, Miral Samardžić, Eric Boakye, Macky Bagnack, Vitja Valenčič, Endri Cekici, Michael Pavlović, Tomislav Tomić, Stefan Savić, Ante Vukušić, Roman Bezjak (od 59. Luka Menalo).Mura: Marko Zalokar, Jan Gorenc, Žan Karničnik (od 81. Kevin Žižek), Žiga Kous, Klemen Šturm, Nino Kouter, Luka Šušnjara (od 72. Andrija Filipović), Matic Maruško, Jon Šporn (od 76. Tomi Horvat), Luka Bobičanec, Amadej Maroša.
Olimpija je imela na derbiju kroga proti Muri dodaten motiv, saj bi ji zmaga prinesla velikih sedem točk naskoka pred Mariborom, pet pred najbližjima zasledovalcema Celjem in Aluminijem, prav tako pa ne bi bilo povsem zanemarljivih kar 12 točk prednosti pred Muro, ki je v zadnjih dveh tednih sicer bolj ali manj že dokončno izstopila iz bitke za sam vrh.

Trener Olimpije Safet Hadžić je srečanje tokrat začel brez Luke Menala, saj je prednost v začetni enajsterici dobil prišlek Roman Bezjak.

Olimpija je začela obetavno, saj je v enajsti minuti Vitja Valenčič z roba kazenskega prostora le za malo zgrešil cilj. Osem minut kasneje so zobe pokazali tudi gostje, znova pa je bil nevaren Žan Karničnik, ki je že sredi tedna proti Rudarju dosegel pravi evrogol. Nekdanji mladinec Maribora je z diagonalnim strelom že premagal Nejca Vidmarja, na srečo domačih pa je zadetek preprečila vratnica. To še ni bilo konec vse smole za Muro, saj je deset minut kasneje s prostega strela močno sprožil še Luka Bobičanec, tudi njegov strel pa je stresel okvir vrat. Olimpija je v prvem polčasu pokazala malo in le zahvaljujoč vratnici in prečki Mure na odmor ni odšla z zaostankom.

Drugi polčas je postregel s precej suhoparno igro med obema kazenskima prostoroma, sivino pa je šele v 71. minuti prekinila akcija, ki je celo tekmo obrnila na glavo. Eric Boakye je s prefinjeno asistenco lepo našel Anteja Vukušića, Dalmatinec pa je prodrl po desni strani in s pomočjo vratnice ukanil Marka Zalokarja. Dobrih deset minut kasneje se je v priložnosti znašel še Stefan Savić, v izdihljajih tekme pa je Mura zapretila preko Kevina Žižka in Andrije Filipovića, a brez uspeha. V tretji minuti sodnikovega dodatka je drugič porumenel Macky Bagnack, ki je tako prejel že svoj tretji rdeči karton v slovenskem državnem prvenstvu.
loading...