Olimpija je kontaktirala napadalca, ki bi v novi sezoni lahko zamenjal Anteja Vukušića

Ante Vukušić namerava odlično sezono unovčiti že med poletnim prestopnim rokom in se znova podati v katero od močnejših lig. Olimpija pa že išče novega napadalca, Mladen Rudonja je našel kandidata.

Uredništvo
13. julij 2020, 11:59

Foto: Getty Images

Kandidatov za prihod v Olimpijo je več. Ljubljanski klub ostaja zvest principom "prepiha" v slačilnici, ki med vsakim prestopnim rokom skrbi za številčne odhode in prihode. Med poletnim prestopnim rokom si Milan Mandarić spet obeta kakšen zaslužek, da bo spet lahko delno pokril svoje vložke, četudi ima prodajnih adutov bolj malo. Še najbolj bi lahko bil na udaru napadalec Ante Vukušić, ki je prvi strelec lige, res pa je tudi, da bi ga Olimpija v evropskih kvalifikacijah še kako potrebovala. 

Verjetno tudi za primer njegovega nenadnega odhoda iz Ljubljane športni direktor Olimpije Mladen Rudonja že išče novega napadalca. Kot smo izvedeli, je Rudonja na lovu za novim napadalcem, pri čemer pa ima glede na kakovostno raven kandidata (težko bi verjeli, da bo kandidat le eden) na voljo kar solidna sredstva. Kontaktiral je namreč srbskega napadalca Ognjena Ožegovića, ki je nazadnje igral za nemški Darmstadt. Ožegović je hiter igralec, ki veliko teče, zato bi lahko bil uporaben tudi na krilu, kjer bo Olimpija iskala nove moči ob iztekajočih pogodbah Stefana Savića in Luke Menala

Ožegović je star 26 let, pred Darmstadtom pa je igral za Arsenal iz Tule in Partizan. Kariero je začel pri Crveni zvezdi, nato pa igral za Rad, Jagodino, Borac, Vojvodino, Changchun Yatai in Čukarički. Z zadetki je bila zanj najbolj plodna sezona 2016/2017 ko je v dresu Čukaričkega v srbski ligi zabil 16 golov. Po podatkih portala transfermarkt.de ima Ožegović pogodbo z Darmstadtom sklenjeno še za naslednjo sezono, toda v omenjenem klubu bodo čistili kader in nižali stroške, zato pretirano visokih ovir za igralčev odhod ne bo.  
loading...