Olimpija je našla okrepitev, Hadžić jo je poiskal v Angliji

Kriterij, da mora biti igralec poceni oziroma zastonj, bo pri iskanju okrepitev za Olimpijo zelo pomemben. Safet Hadžić ga je že upošteval, Olimpija je namreč našla novega igralca.

Miran Zore
18. december 2019, 12:21

Foto: Getty Images

Bliža se januar in z njim zimski prestopni rok, med katerim bo osvežitev za svoje moštvo iskala tudi Olimpija. V tem trenutku je seveda nemogoče napovedati, kaj se bo v vodilni ekipi 1. SNL dogajalo, dva tedna klub namreč povsem miruje, pred njim pa je negotova prihodnost, ki je v veliki meri v rokah predsednika in glavnega financerja Milana Mandarića. Brez denarja za okrepitve bo moral biti trener Safet Hadžić zelo kreativen pri iskanju novih moči. Sploh, če bo izgubil katerega od članov prve enajsterice, kar se zna zgoditi.

Hadžić se z enim igralcem že dogovarja in naj bi se tudi že dogovoril. Gre za igralca, ki je že pol leta brez kluba in ki na prvoligaški ravni nima nobenih izkušenj. Blizu Olimpije je po naših informacijah Timi Max Elšnik.

Enaindvajsetletni Elšnik je leta 2015 odšel iz Aluminija v Derby County. Tam ligaškega debija nikoli ni dočakal. Odigral je le dve tekmi v ligaškem pokalu. Bil je tudi v Swindon Townu in Mansfield Townu, klubih iz četrte angleške lige, kjer je dosegel šest golov. Spomladi je bil član Northampton Towna, prav tako v League Two, na koncu pa ob izteku pogodbe z Derbyjem odšel. Ne samo iz Derbyja, ampak tudi iz Anglije. Do danes je igralec, ki je igral za mlajše selekcije slovenske reprezentance, brez kluba. 

Elšnik je vezist, lahko pa igra tudi na krilu. Izpolnjuje pa predvsem en za Olimpijo pomemben kriterij - na voljo je zastonj. Kako pa je s kriteriji kakovosti in perspektive (prvoligaških izkušenj nima), pa seveda vedo tisti, ki so ga Hadžiću priporočili ter Hadžić sam.